Avatar uživatele
td

Poradíte, jak mám vyřešit popsaný problém?

ahoj. Mam tu prosim jeden mozna zvlastni a nehodici se dotaz ale zkusim to. Byl jsem dnes autem neco si zaridit do mesta a po vypnuti motoru jsem jiz nenastartoval. Musel jsem tedy auto nehat na parkovisti a jet domu salinou. Problem byl ten ze jsem si proste zapomnel koupit listek, hlava plna jinych veci a stalo se. A jako naschval hned po nastupu do saliny (super stesti ) me kontroloval revizor. Jedine co me v tu chvili napadlo byla mozna pekne volovina, a to ze jsem rekl ze u sebe nemam obcanku a nahlasil sve prave jmeno, prave bydliste ale naprosto jine nesouhlasejici datum narozeni. Ted otazka.. musim tuto pokutu platit kdyz je vystavena bez rodneho cisla a se spatnym datumem narozeni, ovsem s dobrym jmenem a bydlistem ? … Vim ze se to nehodi a celkem se za sebe stydim ze jsem to udelal, ale proste to byla takova chvilkova reakce. Premyslim ze tam zajdu a pokutu zaplatim, ale zase pokud kvuli tomu datumu neni platna tak nemam duvod. Prosim vyhnete se urazkam, urcite kazdy z vas nekdy na cerno jel taky. Pokud nekdo vite, diky za odpoved.


Upozornění

Zdá se, že jste příliš struční. Nešetřete písmenky a důležité informace napište přímo do otázky.

pokuta mhd

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2323 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Jel jsi bez platné jízdenky? Pokud ano, pokutu musíš zaplatit. Diskuze o správném či nesprávném datu narození je zbytečná.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

  1. Vybodni se ty moralizujcí kydy (prostě jsou zde lidé, kteří mají na vše vysoce, přímo vrcholně morální kritéria, přičemž jako velmi morální jednání považují BONZOVÁNÍ, popřípadě mazání jim nepohodlných otázek/odpovědí a jiné skvosty etiky/morálky.
  2. Pokud nemá číslo OP (jiného dokladu – pas apod.) a ani rodné číslo, klidně to můžeš zahrát na to, že se za tebe někdo vydával, revizor měl přivolat měšťáky, aby bezpečně zjistili tvoji totožnost. Pokud to neudělal, má smůlu, důkazní břemeno je na něm.

Nejsem právník a skoro vůbec nejezdím MHD, takže ber moji odpověď jako orientační (nevím to s jistotou, zákony a předpisy se neustále mění). A nenech se znechutit těmi plky, že nemáš jezdit načerno blablabla… Ve státě, který provozuje svinstva jako:

https://www.no­vinky.cz/doma­ci/438830-ridici-nestaci-sledovat-menici-se-povolenou-rychlost-v-blance-a-magistrat-kasiruje.html

a miliony dalších bezpráví se KAŽDÝ ROZUMNÝ ČLOVEK PODLE TOHO MUSÍ ZAŘÍDIT! Držím ti palce!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Zaibatsu

Jsou schopni Tě identifikovat i jen podle bydliště a jména a příjmení. Datum narození na to nemá podstatný vliv. Takže seš povinen zaplatit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Odpovím trochu jinak než se ptáš, ale… Když nemohu nastartovat auto, tak rozhodně nejdu domů pěšky ale kouknu na Zelenou kartu a volám asistenci své pojišťovny.
Prostě podle mne je tvůj postup špatný už od začátku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Podstatna otazka je, zda-li byl cerny pasazer bezpecne identifikovan. Se divim, ze si tve udaje revizor neoveril, kazdopadne dnes jsou oni schopni dohledat te i na kamerovem zaznamu, pripadne nechat grafologa porovnat tvuj podpis. Pokud tedy vi, s kym porovnavat a nehledaji jehlu v kupce sena.

Aby ale mohli chtit pokutu bezpecne soudne vymahat, meli by byt schopni zalovanou stranu jednoznacne identifikovat, pokud te oznaci spatne, pak vymahat nasledne instituce nic nemohou.

Ale mam pocit, ze tvuj dotaz je spis z kategorie co by kdyby, neb revizor si necha nadiktovat rodne cislo a pokud jsi nebyl schopen uvest ani jine jmeno, alternativni platne rodne cislo se ti bude ve stresu vymyslet jeste hure a spis si myslim, ze dnes te revizor jen tak bezet jiz nenecha.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Já osobně bych byl pro zaplacení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Gestas

Změň si nadpis do formátu otázky, podle nějakého hloupého pravidla musí být nadpis otázka a takhle tě možná nějaký zlatý či stříbrný, ehm, uživatel smaže.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Nemáš-li u sebe OP, revizoři si klidně mohou přivolat MP.
Nevím jaká je výše pokuty u vás, u nás 700 nebo 1500, podle toho, jaký přestupek ti napíšou do bločku, ale dost závisí jestli letenku nemáš, nebo ti vypršela její platnost. Mimo jiné se vystavují jakési stvrzenky, kde figuruje i tvůj podpis. Taky se liší výše pokuty, pokud jsi ochoten zaplatit na místě nebo do 15 dnů.
Každopádně se seber a mazej tu pokutu zaplatit, ať ti to pak za pár let nespočítají na několik desítek tisíc, takových případů je dost.

Upravil/a: iceT

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Požádat presidenta o milost

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… slušnost je zaplatit, bez ohledu na špatný data, proto bod Lamalam …
… aliendrone má pravdu, jestliže revizor nebyl schopen tě pořádně identifikovat, měl jsi buď štěstí, anebo dotyčný nemá co svoji práci dělat >>> na něm je důkazní břemeno, jeho problém …

před 2321 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek