Avatar uživatele
PatriRandula

Poradíte, jak postupovat, když si chci koupit od soukromé osoby auto, ale mam problém s registrací vozu?

Zdravím mám na vás dotaz, chci si koupit od soukromé osoby auto, bohužel kvůli práci mám čas jen o víkendu. Ale četl jsem, že nově je potřeba auto odhlásit a přihlásit v miste prodejce. Je mi jasný, že úřady fungují jen v týdnu. Já jsem ze Zlínska a prodejce az z Plzne, nechci jet takovou dálku, abych se to pak zaseklo na administrativě. Nejaka rada, jak se to děla, když člověk kupuje vuz o víkendu, staci nějaka plna moc pro prodávajícího, aby za me vse pak po víkendu vyridil?

Původní neotázka
Zdravím mám na vás dotaz, chci si koupit od soukromé osoby auto, ale mam problém s registrací vozu

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2931 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

přesně tak, stačí nechat prodejci ověřenou plnou moc a on vůz odhlásí a přihlásí na nového majitele. jen bacha na nějaký podvod.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cukrar

Patri, jelikož jsem již řešil desítky podobných případů, kdy nedopadl převod jak popisujete, doporučuji koupit vozidlo jen v pracovní době. Klidně můžete mít neřešitelné problémy, a vozidlo Vám zbyde jen na šrot. Nebyl byste první.
Pokud prodejce udělá přesně to co po něm požadujete, pak nebude problém. Ve smlouva byste musel pod velkou sankcí donutit prodejce, aby vozidlo na Vás odhlásil do 10 dnů, Vy mu musíte ale dát evidenčku na Vaše jméno.
Tisíce lidí provedlo změnu na plnou moc, stovky lidí měli a mají problémy.
Vy se zařadíte do které skupiny?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava