Avatar uživatele
synapse

Co dělat, aby má kočka zvládla noc beze mě?

Moje kočka nevydrží sama doma déle než 10 hodin. Přestože vše má k dispozici (jídlo, vodu, bedýnku, hračky,škrabadla), demoluje mi pokoj. Jsou jí asi 2 roky( je z útulku, takže její věk ani minulost už nezjistíme, zato vím, že se tam vyhýbala dalším kočkám a byla radši sama, takže další kočku ji pořizovat určitě nebudu. Jak to zařídit, aby zvládla noc beze me? Nechci obětovat cely svůj osobní život kočce a nemoct ani nikde zůstat přes noc, odjet na celodenní výlet apod.

Zajímavá 0 před 2886 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

V takovém případě, zvláště u starší kočky, bude asi jen jediné řešení: Pořídit dostatečně velkou klec.
Té kočce je smutno, nemá dostatek zábavy. Proto demoluje byt.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pucipuci

Kočenka si prostě v noci hraje, ať už sama ,nebo řádí ve dvou, nebi budí páničku, aby si hrála s ní. Rozhodně bude dělat všechno jako jindy. Nenechávat před odchodem nic ke zhození, pořídit ji kuličky různého typu, měkké plyšové, umělohmotné a raději odhrnout záclony na bok okna a hurá do nočních ulic.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Více se jí věnovat a když dělá něco co není vhodné, dát ji to důrazně najevo, plácnutí okřiknutí a pod. Během krátké doby si to zapamatuje. Mám kocourka a kočičku a ti velmi dobře ví co nemají dělat. Pokud mají snahu a vidí že jsem si toho všiml, okamžitě utíkají. Jinak jsou ale mazliví a přátelští.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Já teda zrovna kočkomil nejsem, ale vím tolik, že kočka je noční zvíře a v tu dobu se cítí nejlíp venku. Doma je jako ve vězení a proto vyšiluje. Nelpí na páničkovi jako pes, do baráku se vrací, jen aby se tam přes den vyspala a nažrala.

před 2885 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zvířata