Avatar uživatele
skorcovaz

Co dělat, aby čerstvé brambory nezčernali?

Dobrý den, mám naloupané brambor, ale budu je dělat až zítra, páč jsem si všimla, že mi dneškem prochází jiné jídlo v ledničce. Co nimi, aby mi nezčernali do zítřka? Už teď jsou nějaké šedivé.. :(
A prosím, nepište mi odkazy, že se o tom tady už diskutovalo, nefungovalo mi tu vyhledávání a na Googlu je jenom rada, že je mám nastrouhat, či uvařit.
Předem Vám všem moc děkuji za všechny užitečné rady.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? terry, iceT, hanny 2 před 4434 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Zalej je vodou,nic víc!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
terry

Souhlas s barbakanem.
Zalít vodou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Sůwa

Tohle je můj nový poznatek, ne doporučená rada. Zkoušela jsem vytvořit „zelňáky“, ale smažené jako bramborák, takže jsem smíchala nastrouhané syrové brambory s nakrájeným zelím, promíchala + další ingredience a část jsem si nechala na druhý den. Na rozdíl od těsta na bramborák to nezhnědlo. Tak nevím :-O. Byl to můj první pokus, ale úspěšný.
Ještě jsem našla další možnost, nastrouhané brambory promíchat s trochou mléka. Já vím, že to k dotazu přímo není, ale může se hodit jindy 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

já bych je uvařila a zítra je ohřeješ v mikrovlnce nebo na pařáčku , lepší než je nechávat syrové do zítra

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

Já bych je uvařila dnes a zítra opekla!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Když už jsou oloupané a necháš je jen tak ve vodě, vyplaví se z nich škrob, všechny živiny a hlavně vitamín C a zítra uvařené už nebudou moc chutné. Být tebou bych je uvařila a zítra je lze ohřát, opéct … Alespoň budeš mít přílohu hned po ruce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ella

vždycky dát brambory do misky s vodou až dokud nebudou všechny brambory pod vodou…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ahojky. Nezčernají, když se k nim nedostane vzduch. Tuperware misky by to mohly vyřešit. Nemáš-li je, tak brambory dobře přikryj a dej do chladna. Nebude to sice ideální, ale alespoň trochu to černání přibrzdí.
No a ještě mne napadlo je rovnou uvařit a zítra jenom ohřát. Takhle Ti nezčernají určitě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
PetrSu

Díky grantu z EU můj team přišel na tento způsob: Vezme se prázdná šlehačková lahev a vpustí se do ní 1 bombička CO2 nebo N2O. Zdobičku lahve pak zapíchneme do hrnce mezi suché, oloupané brambory a vypustíme plyn. Tím z hrnce vytlačíme vzduch, zakryjeme mikrotenovým sáčkem a uložíme do ledničky. Vdechnutí CO2 není moc zdravé, proto domácnosti preventivně vyhlásíme chemický poplach mlácením železnou tyčí do zavěšené kolejnice. V případě N2O to nutné není, tam hrozí pouze vymizení špatné nálady z loupání brambor. Upozornění: před uložením do ledničky se přesvědčte, že je zapnutá.

Nový příspěvek