Avatar uživatele
reika

Poradíte, jak vyřešit problém se zapínáním stolního PC?

Dobrý den. Poslední dobou jsem měla problémy se zapínáním PC, musela jsem i několikrát zmáčknout tlačítko START, než naskočil. Včera to nešlo vůbec. To tačítko zapadá. Otevřeli jsme PC, tlačítko podložili a zase PC naskočil. Musíme koupit novou skříň (case) nebo co s tím? Díky.

Hlada – problém je v plast.hmatníku, neudrží stabilní polohu. Když ho napravím, pc spustím. Pak se opět vysmekne a je to zase tam, kde to bylo…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: reika

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 2964 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

To vypadá, že síťové tlačítko je v háji. Kupovat celou bednu není třeba. Buď koupit stejné, nebo rozměrově podobné, které by páslo a opravu si provést sama, ale pokud se na to necítíš tak to dones na servis. Neměla by to být drahá záležitost.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Novou bednu určitě ne. Tlačítko se skládá z mikrospínače a hmatníku. Jestli mikrospínač cvaká, je s velkou pravděpodobností v pořádku. Hmatník je vždycky nějaký designový výlisek, který je součástí předního panelu. Je jich nepřeberné množství, takže na dálku nelze radit. Je potřeba přední panel opatrně rozebrat a podívat se, v čem je chyba. Je možné, že bude stačit díly vyčistit a jemně namáznout tukem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jáára

Přilepit, tavnou pistolí nebo nějakým lepidlem. Lepidlem skoro libovolným…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
brazdarom19

No, pokud je to mikrospínač, tak ho asi bude potřeba vyměnit za nový. Kvalitní mikrospínače se dají sehnat například tady – https://www.schmachtl­.cz/koncove-spinace-a-prislusenstvi-mikrospinace Pokud je ale problém v tom plastovém tlačítku, tak ta oprava bude podle mě trochu složitější, protože pokud se tam něco ulomilo, pochybuji o tom, že půjde někde sehnat jen to samotné tlačítko.

Avatar uživatele
Hlada

Tušil jsem to. Je to docela častá závada. Je potřeba panel rozebrat a zjistit, co se opotřebilo nebo ulomilo. Nouzově se to dá opravit jakýmkoli tlačítkem nebo záměnou za tlačítko RST. Většinou je ale možné opravit originál.

před 2964 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
JájsemRaibek

A není to náhodou jen tlačítko než vypínač? U vypínače to je jasné, tam nemusí držet poloha, ale u tlačítka? Spíš to vypadá na nějaké špatné spojení v tlačítku.

před 2964 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

Ale jo, však všichni mluví o tlačítku, ne o vypínači. Písíčka se zapínají tlačítkem už několik let – tolik let, kolik se do PC dávají zdroje normy ATX. Vypínače měly počítače postavené na normě AT, tzn. ještě s procesorem Pentium, výjimečně Pentium II. Popravdě, moc tomu popisu závady od reiky nerozumím, proto jsem na to neodpovídal.

před 2964 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet