Avatar uživatele
filatelista

Poradíte, jak vyřešit problém se štěkotem a vytím sousedova psa?

Sousedů pes štěká kdykoli, zejména když je doma sám, kdy běhá venku kolem plotu. Za letních dnů, kdy máme otevřená okna, nás to velmi ruší, protože pes štěká již ráno v půl sedmé, kdy ještě spíme, je to, jako by byl s námi v pokoji. Sousedka si je toho velmi dobře vědoma, považujeme to proto za úmysl. Děkuji za odpovědi a rady.

Upozornění
Pozdrav je slušnost, ale do otázky nepatří. Pozdravit i poděkovat ostatním uživatelům můžete v poli pro doplnění otázk

Zajímavá 0 před 2492 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ten který je

Dobrý hospodář má být už v půl sedmé na nohou a hospodyně má zadělávat na knedlíky.To už není noční klid.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Je přirozenou vlastností psa, že štěká. Některý méně, některý více. Pokud by byl štěkot velmi silný, a překonával stanovené normy pro hluk, můžete si nechat udělat měření hluku a na základě toho měření si stěžovat třeba na obecním, či městském úřadě. Pochybuji však, že štěkot by byl tak silný. Jinak si neni na co stěžovat. Noční klid je od 22 hodin do šesté hodiny ranní. U mých sousedů štěká pes i v noci. Je několik možností jak se s tím vyrovnat. Uvědomit si, že je to přirozené že pes štěká a nevšímat si toho. Další možností je pořídit si chránič sluchu. Krajním řešením je potom odstěhovat se a modlit se, aby si nový soused nepořídil psa.
https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/co-mam-delat-se-strasnym-kravalem-od-sousedovych-psu-jejich-stekot-je-neunosny-a-skoro-vzdy-zbytecny-domluva-nejde
https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/muze-byt-stekot-psa-povazovan-za-ruseni-nocniho-klidu

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
yuko

Co tak sousedku vzbudit klaksonem treba hodinu predtim, nez vstava nebo hodinu nekdy ve tri rano? Nejdriv bych si s ni promluvila, pokud to dela naschval – ona toho psa taky muze vycvicit, aby nestekal, kdy se mu zamane. Pokud ho to nenaucila sousedka, budete ho muset odnaucit stekat Vy. Ale to byste si musel privstat.
A chcete-li odbornou radu, zkuste to tady:

Zdroj: http://www.psycho­log-psu.com/porad­na/viewtopic.php?f=21&t=­1202

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
still

Nejlepší je se sousedy zkusit nějakou domluvu. Někdy i pokus o domluvu vedený smířlivým a neagresivním způsobem může vést k částečnému, či úplně uspokojivému výsledku.

V případě, že to opravdu nejde, můžete podat stížnost u konkrétního obecního či městského úřadu, případně městského obvodu. Stížnost „na narušování občanského soužití“ můžete podat i bez součinnosti policie. Ale výsledek je nejistý, realita je taková, že to většinou nikam nevede.
Můžete podat i žalobu k soudu, to už je trochu lepší, protože případný rozsudek je už vymahatelný, tzn. že to postihne souseda na právech, či majetku.
Dobrý článek o tomto jsem našel zde: http://frankbol­d.org/poradna/ka­tegorie/soused­ska-prava/rada/sou­sedske-vztahy

Upravil/a: still

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Koupit za dvacku špunty do uší.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
yuko

Haha, ne kazdy pracuje od 7 do 15.30 Bejvavalo. Pes to ma na haku. Je den, tak si zasteka, treba proto, ze ma hlad nebo ma panicka stekot misto budiku 🙂

před 2492 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek