Avatar uživatele
Kelt

Poradíte, pro co se mám rozhodnout? Pro klasiku, nebo současnost?

Baví mne studium cizích jazyků – jako samouk a chtěl bych se naučit klasické jazyky – řecky, hebrejsky, latinsky.Abych si mohl přečíst nějaké texty v originále. Učebnice mám, čas taky.
Na druhé straně si říkám, že bych měl studovat spíše světové jazyky – angličtinu, němčinu, španělštinu, což trochu umím, domluvím se a jsem rád, když si mohu popovídat. Vím, že rozhodnutí záleží na mně, ale nezaujatý člověk se na tuto věc dívá jinak a třeba mi vaše odpovědi pomohou. Děkuji předem.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2763 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Učíte sa pre seba. Preto sa učte to, čo vás zaujíma a to, čo potrebujete.

Heinrich Schliemann, objaviteľ Tróje, sa naučil starú gréčtinu, aby si mohol čítať Homéra v originále, čím si splnil detský sen. Naučil sa rusky, pretože to potreboval k obchodnému podnikaniu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Já osobně bych se učil Angličtinu a Španělštinu, využil bych to mnohem víc.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

To se těžko rozhoduje.
Určitě, pokud ještě žádný současný jazyk neovládáte alespoň na takové úrovni, abyste se domluvil, pak upřednostněte nějaký z těch moderních. Ideální je asi angličtina nebo španělština, jsou to světové jazyky, kterými se dá v celku dobře domluvit ve většině světa.
Chcete-li studovat klasické jazyky, určitě se do toho pusťte, jen počítejte, že kromě těch starých textů, mají minimální využití.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Klasické jazyky jsou dnes spíše základ pro studium jiných oborů – historie, filologie, teologie. Ale nic si z toho nedělejte, já se taky učím hebrejsky jen ze zájmu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek