Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Poradíte, zdali jde a jak provést bezkabelové spojení mazi NB a tiskárnou, která nemá WiFi?

Potřeboval bych provést bezkabelové spojení mezi NB a tiskárnou, která není vybavena připojením WiFi. Uvažoval jsem nad použitím-aplikací nějakého adaptéru WiFi, který bych osadil do portu USB tiskárny.
Ale všechny adaptéry, co jsem zjišťoval, jsou určeny funkcí pouze pro PC a NB.
Potřeboval bych tedy poradit, bylo-li by možno tiskárnu nějakým adaptérem, osazeným do USB tiskárny, toto propojení realizovat, případně zda-li a jak by bylo možno toto propojení, bez kabelu, provést jiným způsobem.
Tiskárna má připojení USB2 a LAN.
Za reakce děkuji.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Rohlik před 2477 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
autacek

Pokud má lan, připoj ji k wifirouteru za cca 350 Kc a tento router připoj bezdrátové jako klienta ke stávající wifi. Chce to ale alespoň minimální znalosti v oblasti konfigurace sítí, resp. nastavení routeru.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
still

Jen doplním autacka, pro připojení UTP kabelem by šel využít i stávající WIFI router, pokud má volný LAN port. Je ale nutné pro kabel najít cestu od tiskárny až k routeru (kabel může být dlouhý klidně i 100 metrů, na kvalitu signálu to nemá vliv).

Pokud přímému propojení kabelem brání nějaká objektivní příčina, platí rada autacka, přikoupit WIFI router a připojit s ním tiskárnu do domácí WIFI sítě. To je ale opravdu někdy trochu problematické ohledně nastavení, jak píše autacek (je vidět, že už to někdy dělal :D ) Ale na netu je toho k tomuto tématu napsáno opravdu hodně, nebál bych se toho, že to nenastavíte (pokud nevlastníte nějaký opravdu exotický router).

Ještě je tu možnost použít adaptér PowerLine, ale to už je dražší záležitost.

Zdroj: https://www.zi­ve.cz/clanky/jak-vybudovat-domaci-sit-kabel-wi-fi-nebo-powerline/elek­tricka-sit/sc-3-a-169275-ch-87285/

Upravil/a: still

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Rohlik

Drazsi wifi routery maji moznost zapojit i USB zarizeni. Konkretne pak hardisk nebo prave tiskarnu. Takze si porid wifi router a zapoj tiskarnu dle navodu od routeru do USB. Pote kdokoliv kdo je pripojen dratove nebo bezdratove k tvemu routeru bude moci tisknout 😉
PS: Jsem si temer jist, ze wifi adatper do USB pro tiskarnu nesezenes. Je to dano tim, ze v PC/NTB jsou v systemu predinstalovane ovladace, ktere tohle USB zarizeni dokazi rozpoznat a pracovat s nim. Tiskarny jako takove nemaji v sobe operacni system a ani databazi zakladnich ovladacu a tudiz takove zarizeni nerozpoznaji a nebudou vedet jak s nim pracovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Klucí, já si to myslel, že to asi přes to USB nepůjde (viz Rohlík). Proto jsem uvedl i to rozhraní LAN. Ale nebyl jsem si jist.
Připojit na router bych to moh, tak jak píše still, mám jej cca 10m od tiskárny, ale budu to muset protáhnout nějak přes půdu.
A hlavně budu muset zase „naštudovat“ nastavování routeru a celkově, jak se pak tiskárna tímto způsobem připojuje a ovládá. To zatím nevím.
Nastavování routerů v baráku (mám dva za sebou kvůli signálu wifi), jsem dělal už asi před dvěma roky a už jsem to zase vše pozapomínal.
Ale stejně jsem se k tomu chtěl vrátit a nastavit si je oba na jednu wifi síť. Zatím jsem měl dvě.
Teoreticky to mám zpracovaný, teď to pouze prakticky realizovat.
Za rady děkuju, aspoň vím, jak reálně situaci řešit.

před 2477 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet