Avatar uživatele
natiynka

Co dělat, když jsem na dítě sama a o vše se musim starat sama?

Prosím o radu. Od dubna mi konci rodicovsky prispevek a podle OSSZ mi pani rikala, ze budu muset jit na UP na podporu nebo jit nekam do prace, ale? Zaprve nejsem typ, ktery by radsi sedel doma nez pracoval, a za druhe mam male dite 2,5 let a vychovavam ho sama. Mela jsem pritele, ale s nim to nemelo stastny konec, ale do bytu, ve kterem bydlime, jsme sli spolu a on nas tu nechal…Ted uz jsem na to sama.Platit najem,jidlo. Navic dnes jsme se byli podivat ve skolce na dnu otevrenych dveri a mluvila jsem i se reditelkou a ptala jsem se na moznosti o prijeti kluka do skolky. Nulova… Za prve mu jeste nejsou 3 roky, takze by mel moznost, kdyz uz, od zari a za druhe, co je nejhorsi, nemam tu v okrese trvale bydliste, ale v jinem!!! Zadne davky mi nikde nedaji, jelikoz tu ani to bydliste nemuzu mit ☹ Premyslela jsem uz i nad soukromou skolkou v Jihoceskym kraji (Ceske Budejovice), ale nedoplatila bych se, to bych musela najit hodne dobrou praci a hlavne jen na ranni kvuli skolce ☹ takze zase nic… Babicku a dedu mame dal a navic take pracuji a ti mi s hlidanim nemaji tedy jak pomoct… Uz jsem zoufala… Nevim co delat… diky za rady…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2961 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Pokud se nepletu, tak otec dítěte má platit alimenty, a když se k tomu přidají dávky, tak to musí jít utáhnout. Jedna sorta lidí v naší republice to zvládá velmi dobře, tak máte právo na to samé.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… a co otec dítěte?
… co to bydliště?
… proč krátký příspěvek, když kluk ještě nemůže do školky?
>>> ono je toho víc, začni tam, pak hoň nějaký příspěvky …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Běž do nějakého centra nebo poradny pro matky s dětmi, kde ti poradí na co vše jako matka s dítětem a samoživitelka máš nárok. Oni ti to úředníci na sociálce pochopitelně neřeknou, ale pokud si to dokážou vydupat a vyřvat jiní, tak ty můžeš taky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
natiynka

Otec ditete je ve vykonu trestu a asila mi na kluka 1ě stovek a nake drobne podle toho kolik a jak to tam ma odpracovane ve vykonu a zasila mi to primo veznice…ano ted se to s odrenymu usima zvladnout ale od dubna kdy mi konci rodicak a nebudu mit prijem a kluka nemuzu dostat do skolky a o davky zadat nemuzu tak mam delat co?

před 2961 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
natiynka

otec mi posila 12 stovek z vezeni…bydliste mame v jinem okresu v Č.Krumlove a bydlime v Č.Budejovich kde mame byt a zrovna levny to neni ale nevnejsi tezko sehnat

před 2961 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek