Předmět Autor Datum
Dobré zkušenosti mám se: 1. Zyxel Presige 660 (jednoúčelový velmi spolehlivý routřík, ovšem funkcem…
touchwood 26.12.2007 16:54
touchwood
Pridal by som tam este znacku smc. Rozne verzie s wifi, s usb atd ale creva maju rovnake. Takmer vob…
fleg 26.12.2007 16:58
fleg
jj, se SMC (jako značkou jako takovou; DSL řešení neznám) mám taky dobré zkušenosti (Routery Barrica… poslední
touchwood 26.12.2007 17:11
touchwood

Dobré zkušenosti mám se:

1. Zyxel Presige 660 (jednoúčelový velmi spolehlivý routřík, ovšem funkcemi končí u NAT/PAT, další uvedené modely toho umí více)
2. Asus AAM602 (podporuje nastavování QoS, podporuje více virtuálních okruhů (např. pro IPTV, nicméně má jen jeden ethernetový port - alespoň verze co se prodávají v ČR)
3. D-link DSL-584T (čtyřportový, umí až 4 virtuální okruhy; pozor na podobný router s wifi DSL-684, ten stojí bezdrátově za kus lejna)

Rozhodně bych nešel do takových těch víceúčelových Vigorů, apod. Umí vše a nic pořádně, navíc jsou zbytečně drahé. Ten D-link se dá sehnat za cca 700Kč..

jj, se SMC (jako značkou jako takovou; DSL řešení neznám) mám taky dobré zkušenosti (Routery Barricade), jen mívaly takovou nepříjemnou vlastnost, a to relativně nízký výkon CPU a nezvládaly routovat v LAN sítích (což je ovšem za tu cenu pochopitelné).

Jinak podotýkám, že jak Asus, tak D-link i ten Zyxel zmíněné výše jsou postaveny na CPU MIPS (klony), přesněji TI AR7 (derivát MIPSu s DSP částí použitou pro DSL modulaci). Liší se jen použitým OS, kde první dva jsou Linuxy (na 100%), Zyxel má IMHO vlastní OS (tomu jsem se na zoubek ještě pořádně nedíval, nevylučuju, že to bude taky Tučňák)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru