Avatar uživatele
martyuno

Poraďte mi s výběrem Led Tv,předem díky… 🙂

Mám k Vám prosbu…v nejbližší době chci kupovat Tv,mám sice něco málo vybráno,ale to co jsem včera uznal za nejlepší možné řešení již dnes neplatí…takhle to jde den ode dne.Vybírám sám,nejsem z těch abych zašel do obchodu a tam mi vnutili první led Tv o kterou jsem vlastně ani nestál.Takže bych Vás chtěl poprosit o nějaké odkazy a recenzemi na led Tv kolem 15 – 20 000,– Kč,předem Vám děkuji za podklady

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? suaeda před 4462 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
suaeda

Osobně preferuji televize od výrobce Samsung. Ale záleží co od televize chcete za funkce, jaké by měla přijímat vysílání (tunery), jak by měla být velká uhlopříčka?
Jinak souhlasím s názorem, že si člověk má vybrat výrobek v klidu sám dopředu. A ne co mu prodavač vyhrabe za ležák z kouta.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Těžko radit. Každý člověk má jiné prority.
Osobně kdybych nyní kupoval TV, tak PANASONIC
S LED panelem typu IPS !
Hlavní důvod je velmi dobré podání pleťové barvy což osobně považuji za velmi důležité ( nehodlám se dívat na rudé, žluté či jiné obličeje) a IPS panel ma obrovskou výhodu že se na něj dá koukat i hodně ze strany což v domácích podmínkách také není zanedbatelné.
IPS panelů zatím moc není a jednoznačně je to vyšší technický typ co do podání barev a úhlu pozorování.

Ostatní již tak důležité není.
Spotřeba u těchto TV je cca 85 W / 37 – 40 palců, což je také pěkné.
http://www.pa­nasonic-eshop.cz/panasonic-tx-l42e30e

Na př. tato ( je ale 42 palců, jsou i menší nehledal jsem).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
alexandra

Musíte si hlavně říct,co od té televize chcete.Jestli máte satelit,tak by měla mít tuner DVB-S,nebo kabelovku DVB-C,ať u něj nemusíte mít další krabici,protože můžete do televize do CI-slotu strčit přímo kartu.
Taky je hodně důležité,jestli chcete přehrávat filmy z HDD přes USB.Každá nepřehraje všechny formáty a některá jenom třeba fotky a písničky a filmy vůbec ne.Podle mě na toto jsou nejlepší TV Samsung.Za tu cenu už můžete mít i 3D,které prý mají taky lepší obraz,i když filmy ve 3D nechcete přehrávat.A taky už tam můžete mít i internet.Co se týče LED,tak to bych neřešila,pravé LED jsou prý jenom obrovské TV na stadionech.

Zdroj: http://3d-televize.heure­ka.cz/samsung-ue40d6100/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ondra07

Já také preferuju od Samsung a mohu třeba doporučit: http://led-televize.heure­ka.cz/samsung-ue40c6000/
Jinak v Samsungu není moc DVB-S, to podporuje hlavně Panasonic, myslím. Ale nevím, co přesně očekáváte od té televize

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MK44

Nelze nic poradit, není-li jasné, co od té televize chcete.
Ujasněte si:

  • jakou uhlopříčku potřebujete. Budete televizor přemisťovat, bude na stolku v jak velké místnosti nebo na zdi „v hangáru“.
  • jaký signál chcete přijímat. Podle toho vybírejte receivery DVB-T/C/S/S2 a CI slot.
  • jaká zařízení k TV budete připojovat. Tj. jaká ta zařízení mají konektory, popř. s jakým typem signálu. Některé novější typy například nemají scart, což někdy lze obejít redukcí, apod.
  • jaké chcete rozlišení, plynulost obrazu (50–600 Hz, do 20 tis. rychlejší nepořídíte).
  • jaké další funkce chcete. Např: PIP, P&P, 3D, sluchátka (s vypnutím hlavních repro nebo bez), PVR, USB a jaké formáty lze přehrávat, možnost využití jako monitoru PC, přístup na LAN, na Internet, přes RJ45 nebo Wifi, senzory přítomnosti či síly okolního osvětlení, síťový vypínač… Nemá cenu platit za něco, co nevyužijete.
  • Co se týče kvality obrazu, u hlavních firem jako Philips, Samsung, Sony, Panasonic, LG, Sharp, Toshiba, Grundig byste neměl narazit na špatný typ (neříkám na smolný kus). Pokud chcete obzvláště kvalitní obraz, za špičku bývá doporučován Panasonic. Philips se jeví jako nejvýhodnější v relaci kvalita/cena.
  • Některé méně známé značky kupují zobrazovací panely od známějších výrobců. Vybavení dalšími funkcemi může být slabší. Hůře se o nich shánějí věrohodné informace.

Když se poradit s prodavačem, tak výhradně ve značkovém obchodě, a i tam se neunáhlit, informace si ověřit z více zdrojů. Radit se s prodavači například v Tescu, Okay apod. nemá cenu, stejně tak neberte vážně „technické parametry“ na cedulkách v obchodech nebo od prodejců na netu. Směrodatnější jsou údaje výrobců, ale i tam se dozvíte, čím se výrobek může pochlubit, ale ne, co postrádá. Před vlastním nákupem si každopádně nechte předvést! funkce, na nichž máte zájem. A to i kdybyste si měl do obchodu přinést vlastní zařízení, které chcete připojovat (já jsem chodil po obchodech se sluchátkama). Slovní tvrzení prodavače, že výrobek danou funkci má, neberte v potaz (vlastní zkušenost).
Ze zkušeností jiných: chtěl televizor s přístupem na Internet. Prodavač mu jich několik ukázal prstem a on si jeden (nevím podle jakých dalších kritérií) vybral. Doma zjistil, že se mu zobrazuje jedna jediná internetová stránka. Až při pokusu o reklamaci se dozvěděl, že se televizor umí připojit na stránku výrobce, odkud si automaticky stahuje softwarový upgrade, ale běžně surfovat na něm nejde. Prodavač ovšem nelhal – televizor umí přistupovat na Internet! O tom, zda má zabudovaný prohlížeč se nehovořilo.

Na netu zkuste např.: http://www.tvfre­ak.cz/forum/ a http://www.di­gizone.cz/. Tam se vyskytují lidé, kteří řeší to, co Vy. A jsou tam i nějaké recense.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek