Avatar uživatele
hanny 2

Poraďte mi,kam mám zajít pro značku na zákaz parkování na soukromém pozemku?

A mohu v případě nedodržení zákazu nechat auto odtáhnout,samoz­řejmě na náklady majitele auta?Potřebuji doložit vlastnictví pozemku a ještě nějaké další doklady?Díky za odpovědi!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Miroslavst, anonym, Martina S. před 4810 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Miroslavst

Na odbor dopravy místně příslušného obecního úřadu s rozšířenou působností a zde podat žádost. Pokud bude kladně vyřízeno, má značka platnost. Pokud si ji tam jen sama namontujete, řidič, který by nedodržel toto ustanovení vyplývající s dopravní značky by mohl případné správní řízení vyhrát.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Já mám trochu jinou zkušenost. Značku „Zákaz vjezdu“,kterou jsem umístil na začátek vjezdu na soukromý pozemek,jsem si koupil na správě silnic. Na OÚ mi bylo sděleno,že označení a zabezpečení vjezdu a vstupu na soukromý pozemek je výhradně věcí vlastníka pozemku. Ale byl jsem upozorněn,že umístění,výška ap.,musí odpovídat platným předpisům,jinak se vystavuji finančnímu postihu. Zlatej domov.
Doplňuji:
Jem bych doplnil,že pod značkou musí být umístěna dodatková tabulka „Soukromý pozemek“.

Upravil/a: tom004

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
venkovan

Namontoval bych sklopné zábrany na klíč. účinější a bez rozčilování pokud by tam byla jen značka. Pravda ty kupované nejsou levné. Myslím, že by na to stačilo oznámení na stavební úřad a nebo zábrany udělat tak, aby nebyly zakopány do země ale byly by složeny z nějaké těžké železní desky na kterou by sklopná zábrana byla upevněna. Deska třeba do země zakotvena ocelovými tyčemi proti posunu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

hany, to bude velký problém, páč na soukromý pozemek Vám značku nedají, tu si tam klidně můžete dát sama.
Odtáhnou vozidlo na jeho náklady nemůžete, protože to odtahovka neudělá.
Předpisy platí na pozemních komunikacích a Vás soukromý pozemek to není, takže policie tam nebude pokutovat, přesněji nesmí!!
Je to složutější prostor. Podobné se zde již řešilo…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Polaskova44

Pokud je to váš soukromý pozemek tak si tam můžete dát značku jakou chcete. Aby byla platná, tak pouze musí splňovat všechny normy a tak. Dopravní značky se dají koupit běžně přes internet – https://www.do­pravniznaceni­.com/ Myslím si ale, že mnohem lepší řešení bude to, co zmiňoval venkovan, tedy ta zamykací zábrana. To se na tom zmíněném webu dá objednat také.

Nový příspěvek