Avatar uživatele
anonym

Poraďte mi,prosím,čím se dá zalepit prasklina na sprchové vaničce. Je podél protiskluzového vrubku asi 10 cm dlouhá.

Měnit vaničku nechci. Praskla proto, že byla špatně podložená a ačkoliv jsem na tuto vadu majitelku upozorňovala, opravu nezařídila.
Doplňuji:
Je to bílý plast, jaký materiál přesně, nedokážu určit.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Hlada, anonym, Pájo před 4457 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pájo

Materiál vaničky?
Je k té prasklině přístup i zespodu?
..např. otvorem – dviřky k sifonu?
Dobré by totiž bylo dát záplatu zespoda a na tvrdo to pod prasklinou podložit, jinak to bude znova praskat.
Zkusil bych Vanafix – sadu na opravu akrylátových van:
http://www.srov­nanicen.cz/q/Va­nafix/
Doplňuji:
Zespodu se může přes prasklinu dát např. záplata ze skelné tkaniny(jemné) a nalepit to polyesterovou pryskyřicí… (opravovaly se tak laminátové lodě).
Na dobu lepení bych to pod prasklinou podložit na fest (jak už jsem psal), po zalepení dal mezi vaničku a podložení kus filce, mirelonu ap., aby to mohlo lehce pracovat.

Upravil/a: Pájo

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Jedná se zřejmě o akrylátovou vaničku. Doporučuji použít sanitární silikon. Je to brzy , ale nevydrží věčně. Nebo použít nějaké dvousložkové epoxydové lepidlo. Například Bison, a nebo nějaký tmel od Patexu

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Vit Bernatik

Mel jsem asi 10 cm prasklinu na vanicce uprostred, zalil sem to 2 slozkovym epoxidem konkretne: Epolex 1200/371 epoxidová pryskyřice + Epolex P11 tužidlo, 500 g za 230 czk a jeste mi pulka zbyla. Barva je napul pruhledna napul takova matna bila. Zalil sem to jen zvrchu. Nevypada to skvele ale drzi to a i 5mm vrstva unesla zatim i moji 120 kg pani… Jinak bacha na to ze to trosku tece… Vypadalo to tuhe ale po 20 minutach to pomalu teklo k odtoku. Pouzil sem normalni detskou plastelinu kolem aby to neteklo. Coz zabralo ale bohuzel je to furt nerovnomerne. Bud to chce sprchovy kout aspon na cas dat do roviny podle vodovahy, nebo mozna trosku hlidat a co 10 minut trosku posouvat nejakou sterkou (treba mazaci nuz) od mista kam to tece. Jo a doporucuju bilou plastelinu, ja mam furt trochu barevne okraje… A jinak to schne 2 dny. Pak po odstraneni plasteliny (rukou a kartackem) je potreba ty kraje obrousit smirkem. Napred treba hrubost 80 a pak treba 200 a nakonec 300. A bacha at zbytecne moc neobrousite i vanu… Je to rychly a levny fix a na starou vanicku dobry… Ale pokud to chcete profi tak by bylo treba ten sprchovy kout rozebrat rozebrat, otocit vanu a vylit to zespoda…

Nový příspěvek