Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Porovnání procesorů, zároveň notebooků

Dobrý den,
v nejbližších dnech bych si chtěl kupovat nějaký výkonnější notebook. Po spousty recenzích a osobní zkušenosti jsem se rozhodl pro MSI. Na webu jsem tedy našel dva, mezi kterými se rozhoduji. Finální je pro mě pouze porovnání dvou procesorů. Jedná se o "P7350-3Mb L2 cache, frekvence 2,0GHz a takt 1066MHz" a "T6600-2Mb L2 cache, frekvence 2,2GHz a takt 800Mhz"

Jde o notebooky: http://www.mironet.cz/msi-gx623x040cz--t6600--4gb- -250gb--dvd--hd4670-512-mb-ddr3--154quot--bt--hdmi --vip--batoh-a-hra-tomb-raider+dp97931/
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=6677 9
Podle popisu, notebook s přídavkem -040CZ vydrží až 3 hodiny. Dá se na popis spolehnout? Notebook bych měl hlavně na psaní do školy, ale samozřejmě na občasné hraní. Jelikož se budu zdržovat spíše mimo domov, volím notebook a ne stolní pc.

Předem díky za Vaše reakce a odpovědi :-)
S pozdravem,
Elsager

Předmět Autor Datum
Prvy CPU je trochu lepsi resp. novsi, a druhy ma zas trochu vyssiu frekvenciu, vyhoda bude raz na je…
MM.. 24.09.2009 19:21
MM..
Podle recenzí se tado MSI řada, "GX623X" daleko zlepšila, jak kvalitou provedení, tak kvalita šasí.…
Elsager 24.09.2009 22:04
Elsager
Od rozliseni? Coho? Od rozlisenia displaya vydrz nijak nezavisi (aspon teda nijak markantne, rozdiel…
MM.. 24.09.2009 23:13
MM..
Bohužel ho nemám jen na psaní, proto jsem nevolil grafickou kartu integrovanou. S úsporou energie po…
Elsager2 25.09.2009 10:40
Elsager2
Neviem jaku upravu OS myslis na usporu energie, ono to je zvycajne defaultne nastavene na automatick…
MM.. 25.09.2009 13:12
MM..
Přesně tak, úpravou OS mám na mysli povypínání, pro mě zbytečných komponent. S baterkou souhlasím,…
Elsager 25.09.2009 17:44
Elsager
neda sa odporucat ptz tam nepisu u toho prveho jaky tam je chipset a FSB. Ked chces vydrz tak brat t…
MM.. 25.09.2009 18:29
MM..
Spíš si zvolím to nižší, abych nemusel chodit s notebookem a ještě lupou :-)
Elsager 25.09.2009 18:59
Elsager
Našel jsem ještě konkurenční notebook, možná trochu výkonostně slabší http://www.czechcomputer.cz/pr… poslední
Elsager 25.09.2009 23:07
Elsager

Prvy CPU je trochu lepsi resp. novsi, a druhy ma zas trochu vyssiu frekvenciu, vyhoda bude raz na jednej strane a raz na druhej, podla konretnej spustenej aplikacie. Rozdiely nebudu nijak drasticke.

MSI ja osobne povazujem podla toho co som cital kdekade po diskusiach za prehrievacie a nekvalitne (rovnako ako acery a asusy), ale ok nebudem to nikomu vyhovarat.

Vydrz zavisi od toho co sa s tym NB robi, od nastavenia napr. jasu displaya, od % vytazenia CPU, nastavenia energetickeho profilu vo Win (kontroluje to speedstep), apod.
Udaj vyrobcu by som bral ako maximum co to dosiahne ked s PC nic nerobis a s min.jasom.

Podle recenzí se tado MSI řada, "GX623X" daleko zlepšila, jak kvalitou provedení, tak kvalita šasí. Ovšem zahřívání je veliká bolest tohoto notebooku. S pár lidmi, co jsou 2-3 týdny vlastníky tohoto produktu jsem mluvil a nenašel nějaké velké mínusy. I procentuálně (nejen v čr) se řada GX623X umístila na velice dobré pozici.

Tak od výdrž se odvíjí také od rozlišení, že? Což u prvního notebooku je při plném výkonu a využití cca 1 hodina, 48 minut. U druhého by to mohly být zhruba 2 hodiny, 45 minut, což na mou práci ve škole (i s přístupem ke zdroji elektriky) bude bohatě stačit.

Pokud by kdokoli našel nějaký notebook, výkonostně alespoň trochu příbuzný tomuto, co ceny 20ti tisíc, návrhům se nebráním.

A Tobě díky za postřehy :-)

Od rozliseni? Coho? Od rozlisenia displaya vydrz nijak nezavisi (aspon teda nijak markantne, rozdiel v zavislosti na rozliseni podla mna nebude meratelny)

"Plne vyuzitie" znamena co? Hrat nejaku hru by znamenalo naplno zataz grafiky a CPU a vtedy by som necakal vydrz viac ako hodinu u ziadneho NB.
Pisanie vo Worde alebo pozeranie nejakeho statickeho textu na internete (nie video) je zataz skoro ziadna na CPU ani na grafiku, to je vydrz skoro jak v klude. Nejake zbytocne 3D efekty plochy Visty (aero a ine blbosti) by mohli zbytocne zatazovat grafiku.

Co sa tyka vydrze tak intel chipset + intel CPU (nie celeron) + intel grafika integrovana je na tom asi vydrzou najlepsie, ale integrovana grafika je relativne slaba grafikcym vykonom samozrejme.

Bohužel ho nemám jen na psaní, proto jsem nevolil grafickou kartu integrovanou.
S úsporou energie pomocí úpravy operačního systému samozřejmě počítám.
A ještě jedna otázka. Jak je možné, že jeden notebook má psanou výdrž 2 hodiny a druhý 3? Je to chyba popisu? Vždyť rozdíl je pouze v rozlišení a menším disku...

Neviem jaku upravu OS myslis na usporu energie, ono to je zvycajne defaultne nastavene na automaticku usporu energie, akurat povypinat zbytocne 3D efekty ak chcem setrit.

Neviem ktore notebooky teraz mas na mysli ze maju 2 a 3h, rozne notebooky mozu mat aj napr. roznu kapacitu baterky, alebo ak su od inych vyrobcov tak moze tam byt kopec inych odlisnosti na zakl.doske ktore sa mozu prejavit na spotrebe. Napr. vyssia frekvencia FSB a RAM by mohla spotrebu zvysit (vydrz znizit), odlisny chipset ma rozne odlisneosti napr. najnovsie chipsety vedia dynamicky menit aj FSB (meni sa to potom podla toho ako je vytazene CPU vo Win), vedia zastavovat RAM clock a PCIe atd ked sa nekomunikuje atd. A zavisi aj od toho ci BIOS vsetky tieto featury pozapina, co moze jeden vyrobca urobit a druhy vyrobca na to drbat alebo to schvalne nezapne aby zvysil vykon (take powermanagementy trochu znizuju max. vykon ptz nejaku milisekundu trva kym sa tie frekvencie prepnu atd).
Je mozne ze jeden z nich ma uspornejsi display (nemusi to zavisiet od rozlisenia, ale od typu podsvietenia apod).

Pokial su notebooky identicke so stejnym chipsetom a od rovnakeho vyrobcu a rozdiel len v displayi a disku, tak by som povedal ze vydrz bude podobna, tak znacne rozdielna vydrz potom bude len "tlacova chyba" :-) alebo tym ze jeden z nich ma silnejsiu baterku (zvycajne existuju baterky do rovnakych NB s roznou kapacitou napr. 40Wh a 60Wh, ta druha vydrzi o 50% viac ale zas je tazsia, citit to napr. ked clovek dvihne notebook zo stola).

neda sa odporucat ptz tam nepisu u toho prveho jaky tam je chipset a FSB. Ked chces vydrz tak brat ten co pisu ze je s vyssou vydrzou baterky (on mozno aj preto ma vysiu vydrz ze tam je nizsia FSB co by mohlo znamenat mierne nizsi max.vykon v niektorych extremnych situaciach v hre, ale za to to ponuka vzdy vyssiu vydrz). Co sa tyka rozlisenia displaya to si musis vybrat sam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru