Avatar uživatele
kassa

Porušení pracovní kázně?

Pokud přestanu ve výpovědní lhůtě chodit do práce (z důvodu toho, že jsem si našel nové zaměstání zaměstnavatel potřebuje, abych nastoupil cco nejdříve kvůli zaučení), zaměstnavatel mi může napsat ačka a poté výpověď za hrubé porušeí kázně, je to tak? Jak dlouho platí ten paragraf, někdo mi říkal, že se to prý po půl roce maže?… původní zaměstnavatel mi dohodu neumožnil a já nevím, jak to udělat, abych už nemusel chodit do původní práce… Marodka mě už taky napadla, ale je prý možné, že pokud příjde kontrola a zaměstnanec bude nezastižen, tak lze dostat dokonce i nějaká pokuta? Máte s tím někdo zkušenosti?? Díky…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4284 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Ano. Může vám napsat absence, za které vám může pokrátit dovolenou, nemocenské a sociální pojištění si zaplatíte sám a pokud by jste musel na pracák nedostanete podporu v nezaměstnanosti.

Myslet si, že vás někdo zaměstná aniž budete mít rozvázaný pracovní poměr je dětinství. Za to by nový zaměstnavatel dostal pěknou pokutu.

Pokud nebudete dodržovat léčebný řád přijdete o nemocenskou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nevím co chceš mazat. Pokud budeš propuštěn za porušení kázně, tak zůstáváš stále propuštěn podle toho. Zaměstnavatel ti nemusí umožnit odejít dohodou. Máš s ním zkrátka smlouvu, a tu musíš dodržet. Pokud by jsi byl v neschopnosti, tak tě ani nový zaměstnavatel nemůže zaměstnat. A sankce za nedodržení léčebného procesu mohou být nemalé. Včetně škody, která tím případně vznikla zaměstnavateli

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Michal Kole

Já to nějak nechápu.

Když už máte podepsaný pracovní poměr s jiným zaměstnavatelem, tak nechápu proč by měl tazatel doplácet pojištění. To by platil nový zaměstnavatel.

Podle zákona pracovní smlouva smí podepsat nejpozději v den nástupu do zaměstnání.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek