Avatar uživatele
Lenjička

Posilování – méně často, ale tvrdě, nebo častěji a polehoučku?

Ahoj, zajímalo by mne, zda při posilování (konkrétně břicha) je lepší způsob – párkrát týdně se zahřát tak na dvacet minut a pak půl hodiny cvičit, nebo způsob – každý den na několik minut dělat různé cviky?
Máte některé vyzkoušené cviky, po kterých se ukážou výsledky a nebolí záda?
Děkuji 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? picnimok, VampGirl, hanulka11 před 4751 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
terry

Použít lze oba způsoby. Ale myslím, že půl hodiny posilovat břicho je pro začátečníka velmi obtížné, proto bych volila posilování každý den. Ale co to znamená – několik minut? A co znamená méně často a tvrdě nebo polehoučku. Aby cvičení mělo efekt, cítit svaly budeš. Hlavně zpočátku, než si zvyknou.
Pálení znamená vylučování kyseliny mléčné a to, že se tam něco děje.že
A…záda bolí, pokud se cvik cvičí špatně.
Doporučuji -leh na zádech, pokrčit nohy v kolenou a ˇ"tapky" na zemi. Dbát na to, aby bedra byla v kontaktu se zemí. Ruce podél těla na zemi, popř. vedle kolen.
Zdvihat ramena, a postupně se zdvihat o trochu více, krátké pohyby. Není třeba se lokty dotýkat kolen. Krátké pohyby a delší dobu jsou efektivnější.
Lépe je cvičit v sériích. Např. 3×20 zvednutí, 3×50, 5×50, atd. Zátěž postupně zvyšovat.
Hlavně to zpočátku nepřehnat.
Na břicho " do plavek" je lépe myslet včas.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
picnimok

Úřimná odpověď znalce v tomto oboru:Raději 10 kliků denně,než 100 někdy..chápeš
Cviky na břicho je velký pojem. Záleží kterou patrii břišních sválů chcete zdokonalit,vy­lepšit..boky(slan­g),samo že točící káča,dlouhá tyč za krk chycena obouma rukama,a pohyb rotace zleva,prava..skla­povačky doporučuji,ale né se stažením až ke kolenů:stačí přizvedávat pouze pánev:ruce v pěst řiložené mírně na uši..nesmíš jimi na ty uši tlačit,rotože omezíš lný pohyb(smrštění)břiš­ních svalů..no,je to jedna z nejhůře cvičitelnývh(sha­zování,tvarová­ní)partií těla,ale..de to..vím to..btw jsem náhodou měl taky problém s břivhem,a tak celkově..vážil jsem minulý rok ještě 105 kg.a dnes mám 72 kg,při výšce 172kg..to je nějakých 33kg dole,,takže.-

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek