Avatar uživatele
Dominika.Uhr

Poslala jsem nahé fotky… co teď? Co když se to dozvědí rodiče?

Ahoj, je mi 16 a po rozvodu rodičů jsem dělala obrovské chyby a nevím jak je napravit… Po přestěhování jsem byla naštvaná, že jsem musela opustit své přátele, prarodiče…
Začala jsem se bavit s nesprávnými dívkami (většinou se staršími) a začala jsem pít alkohol. Jednou po mně můj spolužák chtěl fotku a já mu ji v tomhle „tranzu“ poslala, byla jsem tam ve spodním prádle s obličejem a jednu s pusou bez podprsenky. Toto mé období netrvalo dlouho, než jsem se vzpamatovala, že tohle bych já nikdy neudělala, a příšerně jsem se styděla sama před sebou… Na škole jsem si udělala hrozný obrázek a chci s tím vším skončit. Ale mám strašný strach, že se někdo dostane k těm fotkám, především rodina. Chtěla bych se zeptat jestli někdo s tím nemá žádné zkušenosti, co v téhle situaci dělat. Už ani nespím, ale patří mi to, to vím, ale doufám v druhou šanci.

!PROSÍM NEMUSÍTE MI NADÁVAT, ŽE MI TO PATŘÍ A ŽE JE TO MOJE CHYBA… JÁ TO MOC DOBŘE VÍM A STYDÍM SE ZA TO. ALE ZOUFALE POTŘEBUJI PORADIT.

Děkuju.

Zajímavá 0 před 2485 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
yuko

Všichni jsme dělali chyby a občas uděláme chybu novou. Nemluv o tom, kamarádovi to nepřipomínej. Pokud není hovado, nikomu se s tilm chlubit nebude a rodiče se to taky nedozví. A pokud přeci ano, tak si za to částečně mohou sami. Víš, kde jsi udělala chybu, začni znovu. Najdi si nové a lepší kamarády, přítele, věnuj se něčemu pořádnému, co Tě bude bavit, naplňovat Tvůj život. Pokud to dřív byl alkohol, cigarety, případně drogy, tam už se nevracej. Užívej si život, jak jen můžeš, cestuj, sportuj, poznávej…

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Tw!st

Jen k Drapovi: Osobně bych to udělal naopak a spolužákovi o tom už vůbec nepsal a nezmiňoval se mu o tom. Je možné že už na to dávno zapoměl, nebo ty fotky už také smazal. Kdyby si mu napsala aby to smazal tak si řekne že mít ty fotky je asi vzácnější než si myslel a pečlivě by si je uchoval a napsal že je smazal.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kazatel

Jestli je to jen fotka nahoře bez, tak zůstaň naprosto v klidu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Můžeš pouze požádat a poprosit spolužáka o vymazání fotek.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
still

Bereš to moc tragicky, vždyť se vlastně nic hrozného nestalo. Jestli nejsi tlustá a ošklivá tak se nemáš za co stydět. A jestli jsi tlustá a ošklivá, tak vlastně taky ne, do toho je každému prdlajs :D Některé tvoje vrstevnice si fotky nahoře bez klidně vystavují po internetu a nikomu to už ani zvláštní nepřijde. Kdyby jsi znala mojí sestru co vyváděla v 16ti letech, to bych tady ani nemohl napsat, nějaké fotky jsou slabota proti ní :D
Jestli máš normální rodiče, tak z toho určitě nebudou dělat kovbojku. Máma si zakřičí, tata udělá bububu a zítra bude všechno dobrý, uvidíš :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Dominiko, moc ráda bych ti poradila,
ale bohužel není co poradit.

Snad jenom do budoucna:
Cokoliv komukoliv pošleš, si bude dál bez možnosti
to z tvé strany jakkoliv ovlivnit „žít vlastním životem“.

Dejme tomu, že tvůj spolužák bude natolik slušný, aby si tvou
fotku nechal jen sám pro sebe (že ji nikomu dalšímu nepošle).

Ale můžeš si být jista, že má e-mail, PC, tablet, mobil, …
zajištěn tak dobře, že se mu do něj nikdo nedostane?

Pokud by se tvoje fotky dostaly do internetu,
už nikdy se ti nepodaří je úplně odstranit.

Rada do budoucna?
Nikdy nikomu neposílej nic, co bys ty sama nezveřejnila.
I kdyby to nezveřejnil příjemce, vždycky se k jeho obsahu
může dostat někdo další.

[To, že se o fotkách možná dozví rodina, je to nejmenší…]

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MichaelOffic

Měla sis říct i o jeho fotku a když by udělal hnusný podraz, tak bys mu to vrátila. Jinak jak tu někdo říkal – zkus jej požádat, aby to smazal. Jestli to je přes fb odesláno, tak to jde nahlásit a oni to smažou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

„Nahé fotky“ vypadají trochu jinak než to co popisuješ

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek