Avatar uživatele
Lucyfer

Poslání balíku – píše se na něj i tel. číslo adresáta, pro případ, že by jej nezastihl dopravce doma?

Má mi přijít kniha, ale bojím se, že to nestihnou doručit, než pojedu do práce. Jak mám dát vědět dopravci kontakt na mě, aby se se mnou v tomto případě domluvil?
Odesílatel jde dneska na poštu, ještě mám čas mu dát vědět, aby případně něco někam připsal.
Díky

Zajímavá 0 před 2365 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Bylo by to celkem zbytečné, ČP se s tím moc nepárá. Když tě nezastihnou doma, tak ti hodí do schránky oznámení o uložení zásilky na poště. Zhusta i tehdy, když doma jsi a pošťák si chce ušetřit čas i námahu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Pošťák, když tě nezastihne nebo nechce zastihnout, hodí do schránky lístek že si to máš vyzvednout na poště. Pokud to chceš nechat na poště rovnou, je „balík na poštu“ (nevím jak je to s cenou) ev. i dopis lze poslat jako „poste restante“ viz
http://www.ces­kaposta.cz/ra­dy-a-navody/jak-spravne-nadepsat-zasilku

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Telefonní číslo adresáta píše odesilatel na Podací lístek.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Kecáte. Existuje podací lístek do kterého je možno napsat telefonní číslo jak odesilatele tak příjemce. Pošta potom v rámci potřeby oba informuje SMS na kterou lze zpětně odpovědět.
Zrovna před chvilkou mně přišla SMS, že rekomando bylo právě doručeno.

Za vše se ovšem platí. Pokud to posíláš jako tu nejobyčejnější zásilku, dostane se ti i obyčejné služby. Tomu se snad v dnešní době nemůže nikdo divit. To je pro tebe tolik obtížné stavit se na poště.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Jako obvykle, opět jsi nepochopil otázku a ještě jsi agresivní. Tazatel se ptá, jestli má cenu psát tel. číslo na BALÍK!

před 2364 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lucyfer

Nejsem si tedy jistá, jestli to půjde přímo přes ČP, ale pokud by to nechali na poště, tak to vůbec nevadí, tam bych se stavila, hlavně, aby nebyly zbytečné problémy (jako třeba s DPD, kteří se zmůžou leda na předání sousedovi, jinak stále opakují stejnou cestu, ačkoliv jim jasně sdělíte, že v tolik hodin nebudete doma…).

před 2365 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava