Avatar uživatele
Dzejkob

Potřeboval bych poradit co se pláště na kolo týče. (Horské kolo)

Koupil jsem dva pláště, ale nevím, jestli se prodejce nespetl a omylem mi nedal jeden plášt jiný, než druhý a nebo to tak má být.

Jeden plášt má rozměr 26 × 1.75 a druhý 26 × 1.50 a já teď nevím, jestli se spetl a dal mi jeden větší a nebo to tak má být a ten 1.75 patří dozadu a ten 1.50 dopředu (a nebo naopak)

Poradíte mi?

Zajímavá 0 před 3927 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
honza19hk

není pravidle že pláš´t musí mít stejnou šířku na obou kolech. širší dáš dozadu a užší dopředu. Pokud to jsou oba 26 tak v šířce problém nebude.
Splést se mohl,otázka je co jsi mu řekl. Na funkčnost to ale nemá vliv.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Rocker

Nemusíš mít oba pláště stejné,širší bych dal dozadu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
rigormortis

26 je průměr kola v palcích, druhé číslo je šířka pláště…čím větší druhé číslo, tím větší drapák, do 2,0 je to v klidu, více je už akorát na sjezd.
Dopředu se dává často menší vzorek kvůli menšímu tření…já osobně s tím nesouhlasím… mám ve předu daný vzorek naschvál naopak (proti směru jízdy) aby při brždění zabíral vzorkem do hlíny (brzdím více předním- zhoupne se mi kolo do odpružení a zadní jen měním směr při krizových situacích, nebo maximálně dobržďuju…), vzadu takový kontakt nepotřebuješ…takže tam bych si dal větší drapák kvůli rozjezdům na blátě, listí a kamení nebo štěrku.
Ohledně materiálu bych dal pozor na kevlar…rozdíl je jen v materiálu nosném obvod (drát nebo kevlarové vlákno)…opláštění bývá rozdíl na kevlaru v tom, že je lepší, ale: když si koupíš kevlar za 1200,– a drát za 450,– tak jejich kvalita je srovnatelná.
Jinak je to podle citu, jak je kdo naviknutý, tak si dává pláště…dej si co ti vyhovuje, když tak můžeš týden jezdit jedním a druhý týden druhým způsobem a potom uvidíš, co ti více vyhovuje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek