Avatar uživatele
annas

Potřebujeme současnou armádu?

Zrušíme-li armádu, ušetříme obrovské peníze.

Pokud by nás totiž někdo napadl, tak nás příjdou ochránit:

  1. Němci (a jiní), protože zde mají solární elektrárny.
  2. Holanďané a Dáni, protože zde mají půdu.
  3. Francouzi, Němci a Korejci, protože zde mají automobilky a jiné továrny.
  4. Američané, protože zde mají ocelárny.
  5. Rusové, protože zde mají Karlovy Vary.
  6. Rakušané, protože zde mají smetiště.
  7. Vietnamci, protože zde mají obchody a tržiště.
  8. Číňané, protože zde mají nejlepší zákazníky.

No řekněte – dovolí si někdo z nich, aby přišel o takovou super kolonii?!

NET

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? led, kenyrts, dudu, vagra, aramah, Andělé, johana 56, Bičiště, fcoop, Pájo, Illines před 4477 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

  1. V současném světě armádu potřebujeme.
  2. Armáda má i jiné prozaičtější úkoly než bojovat.
  3. Zrušením nic neušetříme, neboť se finance okamžitě rozkradou, vytunelujou, odkloní !!
  4. A v případě potřeby ? kdo by se nás s naší povahou nevy …, !

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
fcoop

Zrušíme-li armádu, ušetříme obrovské peníze…
A vzápětí je rozkradem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Paní Annas má sice svoji pravdu, ale věřte, že armádu potřebujeme, proč jinak např. Švýraři drží gardu a mají ve svých horách vybudován obrovský systém tunelů, kde se může bezpečně ukrýt jejich obyvatelstvo? Přece stačí jen, aby si naše Slunce „pšouklo“ a vymoženosti civilizace rázem přestanou fungovat. Téměř v zápětí by se vlády ujala lůza, která zatím skrytě „tiká“ v podhoubí každé společnosti. Nechtějte si ani představit co by následovalo, pokud by rozvinula svoje aktivity „společenstva“, jež jsou dosud nepřímo i díky armádě úspěšně pacifikována např. v Chánově, Karviné atd.
Pokud Vám pak tyto hrůzy nejsou dostačující, popřemýšlejte prosím nad scénářem, kdy obdobně jako kdysi třeba ve starém Sumeru, Římě atd. do zdejších krajin pronikají se svojí sílou a ideologií hordy vyznavačů islámu a podobných náboženství. Věřte, že už dnes je naše společnost jimi infikována, i když zatím jen jakoby směřují pouze za vodou a jídlem…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Súhlasím, že je lepšie bez armád, nie len u nás.
Ale čo potom s tým množstvom nezamestnaných v zbrojnom priemysle a v armáde?
Je to dvojsečná zbraň, na jednej strane výdavky, na druhej strane prijmy. Nahlas sa hovorí o výdavkoch na armádu, ale mlčí sa o prijmoch zo zbrojného priemyslu, o možnostiach povolať armádu /pracovné sily, ktoré sú kedykoľvek k dispozícii, ak to štát potrebuje/ pri živelných aj iných pohromách.
K obrane štátu, tento stav je len pohotovostný – symbolický, museli by sa povolať zálohy. Ale kto by útočil ozbrojenou mocou? Ako už napísala Annas, nebolo by to prípadným útočníkom prospešné.
Súčasná vojna sa vedie inými zbraňami – ekonomicky.
Doplňuji:
Ad Dudu,
použitie armády proti vnútornému nepriateľovi?
To je presne to, čo už bolo použité aj v Československu, keď bola polícia posilnená o vojenské zložky /zdvojené hliadky/.
Starší si to možno pamätajú…

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Ano potřebujeme. Ne kvůli tomu, že nás Němci napadnou, ale abychom nezneužívali ostatní země při jakési společné obraně.
Z toho co zde uvádíš není důvod, aby druhá země si v té první nevzala ještě to co patří jiným. Takže zatím jsme superkolonie pro mnoho států. Ale když jeden zatouží po těch kolonií druhých, je o problém postaráno. A aby takový problém se moc nerozhořel, je potřeba udělat nějaké vlastní aktivity, aby ty druhé zěmě věděly, že to má smysl se pokusit ochránit svůj majetek v té či oné kolonii.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ještě, že je otázka vložena v rubrice Zábava a ostatní, tedy v rovině vtipu s aplikací logiky klamu, takže zřejmě nelze brát dotaz vážně.

  1. V dnešním světě už není třeba používat hrubou a překonanou vojenskou sílu, když se k ovládnutí používají modernější ekonomické či politické nástroje.
  2. Armáda je nedílnou součástí suverenity státu, v naší poloze v srdci Střední Evropy s trpkou historickou zkušeností, je členství ve vojenském obranném paktu jedinou zárukou územní celistvosti (pokud si ji, jako se Slovenskem, neroztříštíme sami). A od společné obrany nelze jen brát, ale také dávat a spolupodílet se.
  3. K věcným argumentům dudu a venkovana lze jen doplnit, že v čistě hypotetickém případě napadení má adekvátní armádu pouze Německo a Rusko. Německu by stačilo aplikovat anšlus nebo anexi a znovuobnovit Protektorát, Slovensko už je ze hry.

Rusko by se jen vrátilo tam, kde má dosud ve svých vojenských mapách základny, jež ruská generalita stále považuje jen za dočasně vyklizené.

  1. Právě v těchto chvílích naše zpochybňovaná armáda jako jediná je schopna rychle a operativně konat, kdy v jednom dni postavila stan a vybavení pro bezdomovce na Rohanském ostrově. Mimochodem 2/3 všech bezdomovců je právě ze zbytku republiky. Už to vidím, jak nějaký nadšený aktivista někde támhle z Litovle, jede bezodkladně do Prahy postarat se o ten svůj podíl svých původních obyvatel ze zhruba 3 tisícovek, co se do Prahy natáhlo, protože jejich domovské obce jim jinou šanci nedaly.
  2. A konečně dikce otázky docela koresponduje s o něco mladším dotazem v odkazu. Stojí jak za nahlédnutí, tak za úvahu:

Zdroj: http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/vezmete-si-domu-na-par-dni-chudaky-zmrzle-bezdomovce-a-zajistite-jim-all-exklusive-servis-nez-polevi-mrazy

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jendahun

Já to tvrdím dávno,že na to co se tu dá ještě ukrást,nám stačí pronajmout si od papeže Švýcarskou gardu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek