Avatar uživatele
kropitko

Co dělat?? Známej prodal auto svojí manželky, bez jejího vědomí.

Známá je již delší dobu ve vězení a její manžel dnes prodal auto, které je psané na ní,,k prodeji zfalšoval plnou moc. Vím že zfalšovaná plná moc je průšvih, ale mě hlavně zajímá, jestli má právo jeden z manželů prodat auto bez vědomí toho druhého,,,

No a pokud ne, tak jak se v takovém případě zachovat, mám to jít nahlásit?? No a co když ona pak řekne, že o prodeji věděla, aby ho chránila,,,Poradíte prosím???
Doplňuji:
Děkuji všem za radu, tak jsem se na to vykašlala, jelikož auto si pořídili již jako manželé. On už stejně rozprodal téměř všechen jejich majetek, to bude známá koukat až se vrátí domů. Odpojili jim elektřinu, vodu atd,,,teď už ani auto mít nebude. Je mi líto, že jí nemohu pomoci.

GM, on ty peníze potřebuje, protože nepracuje, nikdy nepracoval, žil z toho co vydělala ona, tedy žil, vypíjel se za její peníze,,,i teď rozprodává aby měl na rum a pivo, ani o psy se nestará, o ty se mu staráme střídavě s dalšími známými. Je to pěknej hajzl, doufám, že se známá probere a už se k němu nevrátí.

Ještě jednou díky moc za vaše rady.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? panenka, annas, BEAES, vagra, anonym, iceT, hanulka11, anonym před 4792 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
standa

Znáte veškerá FAKTA ? Víte kdy a z jakých finančních prostředků bylo auto pořízeno, tedy zda tento majetek spadá do SJM ?

Protože pokud auto spadá do SJM, tak s tímto majetkem může disponovat kterýkoli z manželů, a to SAMOSTATNĚ i bez vědomí druhého z manželů.

Úplně jiným případem by pak byla situace, když by prostředky získané z prodeje auta (které patřilo do SJM) použil jeden z manželů prokazatelně pro svoji potřebu. K této situaci by se přihlíženo až při vypořádání SJM… a určitě by se ale nejednalo o žádné protiprávní jednání.

No a pokud auto nepatří do SJM a manžel jej bez vědomí majitelky prodal, tak se nejspíš dopustil trestného činu krádeže.

Pokud cítíte Dušínovskou potřebu zareagovat, tak podejte trestní oznámení…, v nejhorším případě Policie toto oznámení odloží jako nedůvodné.

Ale doporučuji Vám, abyste si před případným podáním tohoto oznámení, několikrát zopakovala známé přísloví „Dvakrát měř a jednou řež“ 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jambalaya

Jen chci připomenout, že bylo-li auto pořízeno na trvání doby manželství a neuzavřeli-li manželé dohodu o zúžení SJM, pak je auto SJM a je úplně jedno, kdo je zapsán v TP jako vlastník neboť oběma patří ideální polovina. Z toho vyplývá, že pokud se jedná o SJM jsou v otázce prodeje manželé zástupní.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tom004

Prodat něco bez souhlasu vlastníka nejde (tedy legálně). Ale s tím ostatním,osobně bych si netroufl Vám radit. To rozhodnutí bude na Vás.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

Já jsem jednou hájila práva a tvrdě jsem nazazila ,/pak se to otočilo proti mně /dnes už jsem moc opatrná.Řádně zvažte ,než se jakkoliv rozhodnete.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Já bych se do toho nepletla. Třeba to auto musel prodat, aby zamázl její dluhy, kdo ví?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek