Avatar uživatele
ven.cik

Potřebuju poradit s programováním…

Učím se ted prvním rokem ale pořád mi to nejde do hlavy, vím že ze mě nikdy asi programátor nebude, protože programátorem se asi musíš narodit, ale chci projít školu…:D Takže ted k mému problému, zatím jsme dělali docela snadný věci-hledání minima maxima, sice sem na to nepřišel ale když sem to viděl tak sem to nějak pochopil…:D Ted máme seřazení 5 čísel, strávili sme na tom už 4 hodiny a pořád nevim co s tim…:D Byl bych rád za radu, nechci abyste mi tady psali celej kod, jenom jakym způsobem to napsat do Javy, děláme v NetBeansu…Co na to použít? For,while,if… zkoušel sem to udělat s pozměněným minimem, ale pořád mi to nejde :D A jestli se to někomu nelíbí, že potřebuju poradit s úkolem, tak to sem nemusí psát…;)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4088 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Chico

Podivej se na ten problém jako programátor jestli cheš jím být a uvědom si co máš udělat. Stačí rozumnět polím (ve kterých máš ta čísla uložená), umět najít minimální (případně maximální) hodnoty v tom poli (například forem – na to přijdeš) a umět vyměnit dvě hodnoty v poli.
Jestli chceš řešení, stačí googlit: insertsort,.. obecně řadící algoritmy.

Zkus to vymyslet!
Ještě typ pro úplné začátečníky, přemýšlejte co potřebujete abyste vyměnili všechny věci z jednoho šuplíku (proměnné) do druhého, oba jsou plné.
.
.
.
Ano potřebujete odkládací desku (stůl) = odkládací proměnnou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
nikolqa.o

Co to skusit třeba přes BubbleSort. :) Je tam potřeba pole, 5 cyklů ( for ) a jedna podmínka ( if ). Pokud budeš potřebovat více poradit, tak napiš do soukromích zpráv. :)

Jsem sice ve druhém ročníku oboru IT, ale tohle už mám za sebou a je to celkem lehké. :)
Doplňuji:
Pres jeden cyklus si zadas cisla a v tom cyklu budes mit ulozeni toho zadaneho cisla do pole. Pak je cyklus, ktery pojede od zacatku pole do konce pole, tak budes mit podminku, kde se zeptas, zda je cislo v poli cislo [1] > pole cislo[2], pokud ano, tak nic nedelas, pokud ne, tak tak akorat prehodis cislo z jedno promene do druhe ( napr. Pom = cislo 1; cislo 1 = cislo 2; cislo2= cislo 1; – tady musis pouzit misto cislo 1 a 2 nazev pole, tehle je jen vseobecny postup, jak se to dela ). Potom, kdyz uz to mam serazene, tan to akorat pres dalsi cyklus vypises. Cyklus ti pojede od 1 do konce pole ( for i = 0; i= nazev pole.leanght; i++ ) a v tele pole bude akorat system.out.print ( + nazav pole [i] ) – to i znamena, ze ti to vypise cislo, ktere je zrovna na tom miste, po kolikate ti jeden cyklus. Tak ze kdyz cyklus pojede potreti, tak ti to vypise treti nejvetsi cislo ).

PS: omlouvam se za nepsani diakritiky, ale jsem na mobilu a zdrzuje to. ;)

Upravil/a: nikolqa.o

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
motlajs

Hledání minima, maxima je podle tebe snadné…

Takže: řazení čísel je v podstatě hledání minim a maxim (toho co je větší či menší) a pak přeskupit (prohodit). Čili asi máš problém si představit to, jak se přeskupuje (řadí) v programovém jazyce např. 5 čísel v paměti…

Zkus nejdřív 2 čísla.
Pak zkus seřadit 3 čísla.
Pak další a další.

Udělej to „selským rozumem“ a pak tě selský rozum přivede k něčemu obecnějšímu, co bude seskupovat jakýkoliv počet čísel…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet