Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potřebuju sinicializovat hdd sata 80gb

Mám pc kde byl unix a ted i kdyz vymazu hdd a dám tam Win7 nelze bootovat PC nemá flopinu, tudíž nemám z čeho nabootovat DOS a spustit hdinit. Další parsdox je že na mém novém pc nelze nijak vytvořit boot sd karta pokaždé to končí chybou proto potřebuju něco jednoduchého co mi z bootačního image na kterém je DOS 6.22 a hdinit vytvoří bootační iso, které si mohu vyzkoušet ve wmvare a následně vypálit na cd

Předmět Autor Datum
Ty si pil?
pme 03.11.2010 20:39
pme
PC lze bootovat aj ked nema floppy. PC nabootuje z HDD potom ako nainstalujes Windows a v BIOSe nast… poslední
MM.. 03.11.2010 23:17
MM..

PC lze bootovat aj ked nema floppy. PC nabootuje z HDD potom ako nainstalujes Windows a v BIOSe nastavis ze ma bootovat z HDD. ...este je dobre skontrolovat ci je diskovy oddiel aktivny, alebo idealne zmazat ten disk uplne kompletne napr. na UBCD (najdes si na google.com a vypalis z obrazu .iso na CD) je disk tools - killdisk a tym zmazes disk uplne kompletne (staci zmazat prve 1% a Esc). A potom az na uplne cisty disk instalovat Windows (potom instalator oddiely vytvori a nastavi tak jak maju byt)

Druha vec je ze ked nevies vytvorit boot kartu tak a) mas napisat CO ROBIS a JAKOU chybou CO konci, a za druhe to PC vobec nemusi vediet bootovat z nejakej SD karty (ta je zapojena kam a jak?)

Tretia vec je bootovacia disketa DOSu sa da vypalit do bootoblasti CD napr. v CDburnerXP, mas tam menu o bootovani a tam si nalistuje .img obraz tej diskety a das vypalit CD (kludne moze byt prazdne). P.S> ale DOS uz dnes vobec nepotrebujes (vynimka je snad len flashovanie BIOSu).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru