Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Použití CD klíče na stejný OS, ale z jiného CD

Dobré poledne. Ze zadu notebooku mám sériové číslo pro Windows 7 (64bit) Home. Windows, který jsem dostal k notebooku ( Reinstalační DVD ) se mi bohužel skrz mladšího sourozence poškodilo :). Mohu použít jiné DVD s Windows 7 (64bit) Home a vložit seriový klíč z notebooku? Pojede vše bez problému?

Předmět Autor Datum
melo by to fungovat
Redmarx N 20.11.2010 11:15
Redmarx N
Pokud je to stejná verze, žádný problém nebude.
mif 20.11.2010 11:22
mif
Jestli mas ibm/lenovo, tak ti to nepujde a rekl bych, ze u dalsich vyrobcu to bude podobny. Mam od n…
Radek 20.11.2010 16:28
Radek
Cislo sice nesuhlasi s original instalaciou (pretoze original je univerzalny image aktivovany cez BI…
MM.. 20.11.2010 17:32
MM..
To cislo je uplne jiny. Kdyz si dam vyhledat produkt key nebo jak se tomu rekne tema programkama, ta…
Radek 20.11.2010 18:53
Radek
Ved som ti pisal ze v recovery image je royalty key (ten ta vobec nemusi zaujimat to je vec vyrobcu… poslední
MM.. 20.11.2010 19:38
MM..
Mozes pouzit ine DVD ak je to presne stejna verzia Win. Ked to nejde tak druha moznost je zavolat na…
MM.. 20.11.2010 17:37
MM..

Jestli mas ibm/lenovo, tak ti to nepujde a rekl bych, ze u dalsich vyrobcu to bude podobny. Mam od nich cca 7 ntb a na zadnem preinstalace nesla za pouziti klice zespodu ntb. Oni totiz pouzivaji pri instalaci nejaky jiny, univerzalni nebo jaky klice. Schvalne si zkontroluj cislo ktery mas zespoda s cislem, ktery mas instalovany v pc. U mne nikdy nesouhlasily a po dotazu na servis Lenova je to tak normalni, protoze pry nemas pro preinstalaci pouzivat zadne cd, ale jejich recovery oddil...

Cislo sice nesuhlasi s original instalaciou (pretoze original je univerzalny image aktivovany cez BIOS) ale to cislo z nalepky MUSI BYT FUNKCNE pre instalovanie z normalneho DVD, za predpokladu ze je to stejna verzia OS ako je na stitku (ak je stitok anglicky tak mozno musi byt anglicke DVD, musi to byt OEM DVD, a musi to byt stejna podverzia - Home alebo Ultimate apod). Ale to cislo JE pouzitelne na normalnu instalaciu (to je predsa jediny dovod preco tam to cislo je, iny vyznam to cislo nema. Na originalnom image je univerzalny kluc pre oembios, ten ziadne cisla z nalepky nepotrebuje).
P.S> ak to nejde aktivovat cez internet tak volat do MS. licenciu mas.

To cislo je uplne jiny. Kdyz si dam vyhledat produkt key nebo jak se tomu rekne tema programkama, tak je pokazdy jiny (na kazdem ntb co mam) a pri pouziti dvd s win to hlasi, ze to nenainstaluju, ze nen iplatne cislo a pujcoval jsem si od servisaka to stejny. Volal jsem i na servis a psal jsem co rekli. Nejde to. Mas pouzit recovery. Oni to instaluji jaksi hromadne s uplne jinyma cislama (pry s jednim, pokud se dobre pamatuju), nez jsou na nalepce. Ja nepotrebuju nic aktivovat, ale chtel jsem jednou zkusit instalaci bez tech smejdu, co si tam lenovo cpe do toho recovery.

Ved som ti pisal ze v recovery image je royalty key (ten ta vobec nemusi zaujimat to je vec vyrobcu a funguje len spolu s dalsimi subormi a BIOSom, nie s normalnym DVD), a ten na nalepke je tam len na to ze funguje normalne s normalnym instalacnym spravnym DVD (OEM, spravny jazyk, spravna verzia). Ja za to nemozem ze mas neschopneho servisaka ktory nema spravne DVD.

Mozes pouzit ine DVD ak je to presne stejna verzia Win.
Ked to nejde tak druha moznost je zavolat na support svojho vyrobcu nech ti poslu nahradne recovery DVD.
Tretia moznost je pozret si navod ze ci nahodou tvoj notebook nema recovery vstavane v sebe (na HDD) aktivovane klavesou pri starte NB, vacsina dnesnych NB to ma. Nepises vyrobcu/model NB tak citaj navod sam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru