Avatar uživatele
Zvědavý

Považujete brexit za reálnou možnost, anebo jenom rozrušení pár tisíc nespokojených Londýňanů??

http://zpravy­.idnes.cz/peti­ce-londyn-samostatnost-brexit-duc-/zahranicni.as­px?c=A160624_161808_zah­ranicni_san

Nevěřil jsem, že zvolí Brexit, ale bral jsem to jako malou možnost. Ale toto je podle mě něco nemyslitelného a především úplná hloupost, kterou by bez souhlasu Královské rodiny nikdy nemohli prosadit. Díky za názor.

Zajímavá 0 před 2869 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
štamgast

Ono to pár tisíc lidí nebude, když Londýn většinově chtěl v EU zůstat. Když si Britové prosadili referendem Brexit, mohou si i Londýňané zvolit v referendu samostatnost. Královská rodina je politicky neutrální a stejně jako Brexit, tak i tohle by nejspíš musela respektovat, i kdyby se jí to nelíbilo. A já tomuhle fandím. Když se Skotsko chtělo odtrhnout od Británie, tak jsem byl proti tomu. Ale teď opravdu fandím tomu, aby se Skotsko, Severní Irsko a případně i Londýn osamostatnily a zůstali v EU. Už pár hodin po Brexitu se ukazuje, jaká chyba tohle je. Nejlepší na tom je, že pro Brexit hlasovali hlavně ti lidé, kteří jsou na unijních penězích nejvíc závislí. Libra padá, klesají akcie, burzám se nedaří a do toho ten blbec Farage až po referendu (jak jinak, že) přizná, že jeden z hlavních bodů kampaně pro odchod, a sice že 350 milionů liber, které Británie údajně každý týden posílá do EU je nesmysl. K tomu Vašík Klausů v rozhovoru přidá, že Británie zachránila Evropu od Hitlera. No já nevím, ale politika appeasmentu a Mnichovská dohoda spíše Hitlerovi pomohli. Ale to už je zas něco jiného. Nejsem nějaký eurofil, EU rozhodně není dokonalá, ale tohle je obrovská chyba.

Upravil/a: štamgast

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Nevím nakolik by k něčemu takovému Londýn potřeboval souhlas královny. Velká Británie je konstituční monarchie, takže o podbných věcech rozhoduje především Parlament. Ovšem je jisté, že královna by k tomu měla mít co říci, smaozřejmě.

Další věc je, že je to velký nesmysl. Víc než rozrušení pár tisíc nepokojených londýňanů si myslím, že v tom hraje roli určitá nejistota „cizinců“, kteří tam žijí. Londýn je hodně kosmopolitní město. Většina cizinců na území VB žije právě tam a v několika dalších věkých městech. A protože o Brexitu se začalo hovořit hlavně v souvislosti s imigranty (nikoliv jen z Blízkého vychodu), mají tito lidé obavy, jak se s nimi VB teď vypořádá. Myslím, že až britská vydá jasná pravidla pro cizince pracující v zami, situace se uklidní. (Mimochodem desítky tisíc je ve skoro 9 milionovém městě zanedbatelný počet)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek