Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Povolení pouze jedné web adresy, popřípadě úplný zákaz prohlížení

Potřeboval bych poradit, jestli je nějak možno, v systému zakázat prohlížení všech stránek. Jde o počítač na jednom stroji, a v případě poruchy abych se k němu mohl připojit přes vzdálenou správu. Zákaz prohlížení stránek je z toho důvodu aby si například nějácí pracovníci nemohli surfovat po internetu. Budu rád za jakoukoliv radu, ať je to změna v systému či doporučení nějákého programu popřípadě i placeného. Předem děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
A dělá se na tom počítači ještě něco jiného než, že se prohlíží ta konkrétní internetová adresa? Zák…
Jan Fiala 02.04.2012 09:10
Jan Fiala
pokud pc potřebuje jen přístup do lokální sítě - jen v rámci viditelnosti své masky, pak mu v nastav…
lední brtník 02.04.2012 09:16
lední brtník
Priamo na pc mozes na firewalle zakazat port 80 na odchadzajuci traffic (nepises aky OS ma pc), aleb… poslední
fleg 02.04.2012 09:30
fleg

pokud pc potřebuje jen přístup do lokální sítě - jen v rámci viditelnosti své masky, pak mu v nastavení tcp/ip zruš bránu. jestli dostává adresu od dhcp, přejdi na statickou ip.
(případně by mohlo jít vrazit ip brány do hosts - to už je trochu bruntální)

jestli se na tom pc všichni nesmyslně přihlašují jako správce, tak to na tom pc nenastavíš.
musel bys řídit přístup všech přes proxy - kde má každý vlastní příhlášení, nebo na routeru blokovat mac adresu toho pc.

Priamo na pc mozes na firewalle zakazat port 80 na odchadzajuci traffic (nepises aky OS ma pc), alebo mozes na externych firewalloch zakazat pristup na internet konkretmej aplikacii (prehliadac).
Z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze to co chces spravit je blbost, vacsinou sa blokuju vo firmach len stranky, ktore zbytocne zdrzuju ludi (fasabook, aukro, seznam a pod).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru