Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PowerDVD/WinDVD alternativa

Pro mne sice kdysi nejlepší přehrávače dvd bohužel v posledních verzích zvolili cestu takového Nera a podobných přehrávačů a zobrazovačů všeho mediálního namísto obyčejného dvd playeru (resp. vypalování cd/dvd u Nera). Starší verze pod novějšími os dělají problémy. Ty nové jsou nejen nenasytné na prostředky, ale i plné zbytečných funkcí pro někoho., kdo preferuje jednoduchost. I když dvd umí přehrát kde kdo, VLC, GOMplayer, nebo WinMediaPlayer, není to ono. Všechny tyto nemají dvd v prvotním popisu práce a to se pozná při používání. Doporučí někdo sw, který kvalitou, jednoduchostí a nenáročností na systém se blíží k dokonalosti těm dvěma v předmětu? ;-)
Petr

Předmět Autor Datum
Ja som asi staromódny...proste pustím dvd a čumím, nejaké používaní ma nezaujíma. Voľby ako úvodné m…
pme 11.08.2013 14:43
pme
nechcu mít pro každý samostatný úkon zvláštní/nejlepší/nejvyskinovanější soft, ale takový, který mi… poslední
lední brtník 11.08.2013 15:33
lední brtník

nechcu mít pro každý samostatný úkon zvláštní/nejlepší/nejvyskinovanější soft, ale takový, který mi vyhovuje pro stejné věci.
přehrávání z dvd je tak vzácná věc a posun dopředu/dozadu umí snad všechny, že kromě jmenovaných funkčních (VLC, GOMplayer) nevidím důvod shánět extra k dvd něco jiného.

někdejší sláva powerdvd/windvd byla v tom, že si sebou nesly mpeg2 kodek, který tehdy xp z licenčních (ms šetřílkovských) důvodů neobsahovaly.
od win vista či w7 už tento důvod padl. pro ty, kterým se wmp hnusí, je tu např. zmíněný vlc.

někdo preferuje meďální centrum xbmc - buď jen jako součást doinstalovanou do xp, nebo rovnou samostatný systém pro htpc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru