Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PowerShell - Vzdálená instalace

Dobrý den,

snažím se pomocí PS ( vytvořit jednoduchý skript, který mi z doménového serveru nainstaluje do klientů různé exe soubory, abych k nim jednotlivě nemusel přistupovat a instalovat. Disk namapován mám. Zkoušel jsem vstoupit do klientů přes WinRM, ale nedaří se mi instalaci vyvolat.

Buďte, prosím, shovívaví, jsem začátečník.

Předem díky. :)

Předmět Autor Datum
nebylo by od věci napsat, co za kód jsi zatím vytvořil. Obecně u vzdálených instalací bývá problém…
touchwood 01.03.2013 12:02
touchwood
Všechno to dělám virtuálně do školy. I přes mapování jsem si pomocí copy-item nakopíroval exe soubor… poslední
miny 01.03.2013 16:32
miny

nebylo by od věci napsat, co za kód jsi zatím vytvořil.

Obecně u vzdálených instalací bývá problém s cestami, spouštění většinou probíhá pod systémovým účtem, tudíž nejsou namapované disky a obecně přístup do sítě je značně omezen.

Všechno to dělám virtuálně do školy.
I přes mapování jsem si pomocí copy-item nakopíroval exe soubor ze serveru do lokálních klientů. A jelikož vše musím řešit přes powershell, snažil jsem se přistoupit pomocí WinRm do klientů, což funguje, ale dál vůbec netuším. Zkoušel jsem to vyvolat přes příkazy -start-process. Což pak ten proces v procesech je, ale nic víc. Což je asi špatná cesta. Někde psali, že je to možné vyvolat pomocí invoke-command.. Přečetl jsem si nějaké články, třeba tento, kde je třeba vytvořit silent-mode:

http://ashrafur.wordpress.com/2010/01/20/powershel l-install-exe-or-msi-in-silent-mode/

Ale s tím jsem v koncích.

Myslel jsem,že si ze serveru nakopíruji na klienty ty exe instalačky a pak to ze serveru nainstaluji. Takže buď do nich vyloženě přistoupím pomocí příkazů session nebo jestli to jde nějak přes WMI? Nevím o tomhle vzdálenému instalování skoro nic. Třeba mi poskytneš nějaké tipy, byl bych vděčný. ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru