Avatar uživatele
jachym10

Powerbanka-nabijeni

Ahoj, je možno, když PowerBanka, dále jen PB, má dva výstupy/vstupy. Jeden na USB a další na Micro. Bylo by možné PB nabíjet oběma zdířkami přes adaptér nebo je micro striktně na nabíjení a usb na vybíjení?! Díky moc

Zajímavá 0 před 2694 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Standardně je uUSB konektor určen pro nabíjení powerbanky a USB pro nabíjení mobilu či něčeho dalšího z PB. Nevylučuji že to někdo bude mít jinak, ale bylo by to nestandardní.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
karel33

microUSB je pro nabijeni powerbanky, normalni USB pro nabijeni zarizeni. zaroven nemuzes nabijet powerbanky a nejake zarizeni. jinak idealni kombinace je i se solarni nabijeckou, ktera dobije powerbanku kdekoliv, ja si vybral tenhle model a jsem fakt spokojenej

https://www.al­fapower.cz/so­larni-nabijecky/anker-powerport-solar-lite-solarni-nabijecka/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

karel33: to zřetězené dobíjení (zásuvka 230 → USB zdroj → PB → mobil) by fungovat spíše mělo, ale obecně se to nedoporučuje, protože 1) to není předpokládaný způsob využití, 2) nikdo si nemůže být pořádně jistý, jaký obvod výrobce použil a výrobci se tím nechlubí – dost možná i kvůli riziku, že někdo zapojí PB do smyčky.

Ale nejběžnější nabíjecí obvody budou nejspíš ty co jsou např. v telefonech a telefony nabíjení při provozu zvládají. Proč dělat kvalitativně horší obvod, který navíc bude vyráběn v relativně menším objemu a tudíž dráže.

před 1811 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek