Avatar uživatele
mosoj

Co dříve omezí životní úroveň na Zemi, přelidnění, nebo změna klimatu ?

Podle nejnovějších studií je zachování současné životní úrovně tak, jak je nyní, podmíněno maximálním množstvím lidí na Zemi, a to 8 – 9 miliard, což nastane velmi brzy. Země je sice schopná uživit i více lidí, ale při neskonale nižší životní úrovni !!!! Myslíte si, že země jako USA, SRN a další si sami dobrovolně sníží životní úroveň ??

V roce 1980 bylo na Zemi 4 miliardy lidí. Dnes již téměř 8 miliard. Počet lidí roste exponenciálně. Země sice 20 miliard lidí uživí, ale nevydrží tu zátěž. Protože platí rovnováha života a člověk ji svým množením narušuje, dochází k vymírání ostatních druhů živočichů.

Zajímavá 0 před 2914 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
RyuzakiKate

No, už je pozdě a moje biologická mysl je již unavená, tak odpovím hned tak, jak mě to napadlo… Myslím, že obě dvě věci jdou společně ruku v ruce, a pokud se rapidně změní klima, tak to taky nebude každý zvládat, mám tím na mysli spíš komplet přírodu, na které náš život závisí. Menší teplotní rozdíly mezi dnem a nocí, čím dál teplejší zimy, zvyšování koncentrace skleníkových plynů, tání ledovců, odpady… To všecko by bylo na dlouhý debaty, ale na to jsem moc utahaná… Kdyžtak třeba zejtra diskuze.
Ale jinak pochybuju o tom, že by se Émerika a podobně v něčem uskrovnili…

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Já myslím, že bohatým zemím přelidnění ani pokles životní úrovně moc nehrozí. Dotkne se to spíš některých chudších zemí v tropech a subtropech, kde začne hrozit hladomor a obrovská sucha a tím se taky trochu zreguluje i to přelidnění. Vlastně to už začalo. Myslím, že Země uživí v pohodě i daleko víc lidí, pokud se začne víc využívat moře. Nemyslím lov ryb, ale zakládání plantáží a chov ryb v zajetí. To už se vlastně v omezeném měřítku taky děje.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

K případnému snížení životní ůrovně v některých částech Země dojde pravděpodobně z ůplně jiného dúvodu…
On se někdo postará o včasnou „regulaci a nápravu“ ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek