Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Počet procesorů v msconfig = výkon?

Ahoj, kdysi jsem četl, že se dá nastavit v msconfig, aby PC při bootování využívalo více procesorů(jader). Zrychlí to vůbec start systému? A jak je na tom Atom a jeho "virtuální" další jádro? Pomůže mi to v mírně rychlejším startu OS nebo to nepůjde a nebo to bude k ničemu? Díky :)

(já jen jestli někdo nezkoušel a nemá svůj vlastní názor)

Předmět Autor Datum
Pokud má procesor více jader, tak je systém používá automaticky, není potřeba nic nastavovat.
Wikan 15.02.2010 12:49
Wikan
O tom sem nikdy neslyšel. Navíc msconfig ?? kdyby boot.ini tak bych možná věřil. To bude nějaká blbo…
MM_tank 15.02.2010 16:47
MM_tank
přes msconfig jde zapnout parametr /numproc - když tazatel nevidí správný počet jader ve správci úlo…
lední brtník 15.02.2010 17:29
lední brtník
Asi Vas bohuzel zklamu nicmene v MSCONFIG se da nastavit pocet jader ktere dokazi urychlit start PC.…
Win3kh 03.04.2010 09:56
Win3kh
V MSConfig je pocet jader, ktere ma system pouzit. Ne pro bootovani, ale pro praci. MSConfig je konf…
Jan Fiala 03.04.2010 10:12
Jan Fiala
Netreba nikde nic nastavovat, a v nicom ti to nepomoze. Windows to virtualne jadro pouziva. Start br…
MM.. 15.02.2010 20:21
MM..
atom nemá virtuálne jadro,atom je bud jednojadrový alebo dvojjadrový-sú tam dve spojené reálne proce… poslední
audax 03.04.2010 14:49
audax

přes msconfig jde zapnout parametr /numproc - když tazatel nevidí správný počet jader ve správci úloh (výkon). ale taky věřím tomu že to funguje automaticky.
msconfig proto, že to tazatel neumí přes notepad.

navíc nechápu k čemu chce autor zkracovat podle jeho slov boot - já teda počítače používám k práci nebo k zábavě, ale abych slintal nad časem bootování?
to se řeší používáním mozku a kontrolou hijackthis / autoruns / starter atd, dále třeba použitím pevné ip a zákazem procházení síťových pc, ale určitě ne hledáním dalších jader cpu.

a atom a k němu přibalovaný chipset je na tom tak jak je, čili celkem otřesně - na webové stránky s flash videem nic moc.

Asi Vas bohuzel zklamu nicmene v MSCONFIG se da nastavit pocet jader ktere dokazi urychlit start PC. Pri bootu jsem rozdil nepoznal tudiz si myslim ze to nepomaha. Odzkousel jsem to na Vistach a na Win 7. je to na prvni zalozce a v upresnit.

Netreba nikde nic nastavovat, a v nicom ti to nepomoze. Windows to virtualne jadro pouziva. Start brzdi hlavne disk konkretne nacitavanie kdejakych antivirov (odinstalovat), vselijake dementne softwary spustajuce sa pri starte (to si mas skontrolovat v msconfig - karta "po spusteni", a odinstalovat dementne zbytocne programy ktore su tam nacpane do spustania Win).

atom nemá virtuálne jadro,atom je bud jednojadrový alebo dvojjadrový-sú tam dve spojené reálne procesorové jadrá na spoločnej doštičke,žiadne virtuálne...počet procesorov nastavíš cez systémové premenné-viz priložený obrz.,ale obvykle je to zbytočné,pokial máš dualcore atom,systém tú položku dosadí automaticky,pokial ju dosadíš ručne,nemá žiadny vplyv a je systémom ignorovaná,pokial tam chýba hardware,architektúra procesora je napevno nastavená v tej verzii hal.dll,ktorá sa vyextrahovala pri inštalácii windows

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru