Avatar uživatele
LucyVillain

Počítač se nechce načíst, co s tím?

Mám problém s počítačem a než se bude dávat do servisu, chtěla jsem zkusit štěstí tady… včera jsem PC normálně zapnula, najela jsem si do plochy… na chvíli jsem si odskočila a když jsem se vrátila, PC měl černou obrazovku, nešlo nic dělat. Natvrdo jsem ho vypnula, ale při zapnutí najelo logo Lenovo a pak černá obrazovka a dole kolečko načítání, ale dál už nic. Nechala jsem to asi hodinu a když se stále nic nedělo, zkusila jsem znovu tvrdé vypnutí (přes tlačítko zapnutí), ale když jsem PC zapla, nastalo opět to stejné. Nechala jsem to jet přes noc, jestli to náhodou není nějaká aktualizace (při které to tam ale většinou přímo píše) ale ráno stále nic, stále se to „načítá“. Nevím si už rady… PC mám asi 2 roky. Při načítání bedna normálně „hučí“ jako by fungovala.

Zajímavá 0 před 2528 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

  1. zkontroluj si, zda nemáš v mechanice CD/DVD nebo flashku v USB
  2. zkontroluj si boot sekvenci v BIOSu (UEFI)

😉
Jinak – podle popisu soudím → servis…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Klaproth

To, že jsi nám prozradila značku počítače je milé, ale úplně na nic. Užitečnější informaci bys dala prozrazením OS. Raději to sama nijak neřeš a dej to do servisu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

V tvém případě jedině servis.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
still

Příčin může být více. ALe servisu se myslím stejně nevyhnete, tohle není samosebou. Pár možností k vyzkoušení tu je, zkuste třeba spustit systém v Nouzovém režimu. Jestli se povede a dostanete se na plochu, bude chyba nejspíš způsobená nějakým ovladačem, či chybou v systému. Pak se to dá opravit svépomocí. Jak se do nouzového režimu dostanete se dozvíte v manuálu k vašemu PC, mohla by fungovat klávesa F8 před startem systému a z nabídky zvolit Nouzový režim.
Nebo zkuste rovnou obnovit systém pomocí „Bodu obnovení“, k tomu budete potřebovat instalační DVD s Windows – vložit do mechaniky, spustit instalaci, zvolit Opravu systému a tam zvolit nedávný bod obnovení.

Upravil/a: still

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tobbycz

Dobrý den, o jaký model se jedná?
Vojta, Lenovo Ambasador

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gecco

still – myslím, že to už je nad možnosti LucyVillain, ani neuvedla OS…
😉

před 2528 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Arne1

Lucka by mohla mít nějakého kamaráda, který se jí na to rád podívá

před 2528 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek