Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Počítač versus navigace

Zdravím. Nevím už kam se mám obrátit, ale řeším asi 5 let jeden obří a zásadní problém ohledně navigace do auta.
Mám automobil vybavený notebookem a nainstalovaným OS systémem Windows... dotyková LCD obrazovka je vedena k řidiči pro možnost ovládání. Udělám zde vše... naladím rádio, pustím TV, atd atd... prostě vše co praktický řidič potřebuje:) Ale u jednoho si přecijen zatím vůbec nešrtnu... a to NAVIGACE. Ano, za celých 5 let se mi nepodařilo pro PC zíkat SW, který by sloužil jako navigační. Je sice hezké, že se dá koupit USB GPS modul, ale ten je dobrý akorát pro vyznačení místa na mapě, ale k navigování je prakticky k ničemu, protože neexistuje SW, který by signál z GPS zpracoval v reálném čase jako navigace. Vydal jsem také cestou najít alespoň nějaký emulátor Pocket PC abych do něj například TomTom, nebo iGo, aj. mohl nahrát a používat, ale bohužel toto jsem také nikde nenašel.

Chci se tedy zeptat, zdali někdo neví, jestli existuje nějaký SW, který by umožňoval na PC navigovat tak jak to dělají běžné navigace v autě. Vždyť Pocket PC jde po vzoru běžných PC a mají podobnou i architekturu, takže se mi nechce věřit, žeby toto na PC prostě nebylo možné.

Předem díky za názory a poznatky.

Předmět Autor Datum
Co radí Google: PC Navigator (mapFactor) Garmin Mobile PC
anarchist 01.01.2010 00:07
anarchist
Koukám, že taky nevíš co bys na Silvestra řešil. No já skorem taky ne. Letos jsme s robou po letech…
sHpy00n 01.01.2010 00:09
sHpy00n
PC navigator http://www.mapfactor.com/cs/produkty/mapfactor-nav igator/pc-navigator-9/ Můžeš si je…
iconek 01.01.2010 14:05
iconek
Ten PC Navigator je šílenost, ale "bohužel" funguje :D škoda, že ten iGo se pro PC již nevyvíjí, jin…
TrueFriend 01.01.2010 15:24
TrueFriend
nejsem presvedcenej ze potreba dal vyvijet neco, co je IMHO davno dokonale. budem-li teda mluvit v s… poslední
sHpy00n 01.01.2010 15:49
sHpy00n

Koukám, že taky nevíš co bys na Silvestra řešil. No já skorem taky ne. Letos jsme s robou po letech poprvé sami doma... :-(

Ale jestli jsi hledal, tak ne příliš důsledně. iGO8 v PC verzi existuje. Určitě je možné využít PC verzi Ozi exploreru, možná i InfoMapa, ale u té si nejsem jistej a mnoho dalšího.

Ten PC Navigator je šílenost, ale "bohužel" funguje :D škoda, že ten iGo se pro PC již nevyvíjí, jinak jsem ho zkusil taky a o 600% lepší spokojenost, než s PC Navigatorem... ten PC Navigator poskakuje jako kamzík na horách a když je nějaký provoz v Praze, tak má člověk co dělat,m aby se podle tohoto programu orintoval... asi už chápu, proč je ta verze určena pro kamiony :D jdu ve stopách iGo ;)

nejsem presvedcenej ze potreba dal vyvijet neco, co je IMHO davno dokonale. budem-li teda mluvit v souvislosti se servisnim programem. to je jen kabatek. u kazde navigace je daleko podstatnejsi to uvnitr. mapove podklady. ty se nevyviji, ale pravidelne aktualizuji. pak je otazka jak je firma s aktualizacemi pruzna a odkud bere mapove podklady a ver ze iGO je na tom hodne dobre na rozdil od jine, nejmenovane firmy, ktera svoje moovka prodava a dal se o jejich osud temer nezajima. krom toho ze se podle nich dost dobre jezdit neda.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru