Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Počítač z firmy - pravděpodobně multilicence - jak reinstalovat?

Ahoj, kamarád chce reinstalovat v PC Windows XP profesionál.
Na skříni ale nená žádný štítek, takže jsem mu řekl, že tam má nelegální Windows. Že bez klíče to nebudu schopen aktivovat. Tvrdí mi ale, že to je počítač z firmy kde mají multilicenci. Když to je multilicence, tak na skříni žádny štítek není?

Jak mám ale reinstalovat multilicencí? To jde i bez licenčního klíče? Jde to s instalačního disku OEM nebo musím sehnat instalační disk "corporate"? Prosím poraďte jak mám postupovat. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Štítek je nutný pouze a jen u OEM. Bez klíče instalovat nemůžeš, dá se ale vyčíst z funkčních Window…
Pytlík 21.03.2013 10:17
Pytlík
Corporate - jedná se o předaktivovanou verzi Windows XP Professional; jedinou odlišností je, že tent…
Fair-Play 21.03.2013 10:21
Fair-Play
Aha, děkuji za rady. Už mi to je jasné. :-) poslední
Thunder 21.03.2013 10:31
Thunder

Štítek je nutný pouze a jen u OEM. Bez klíče instalovat nemůžeš, dá se ale vyčíst z funkčních Windows, např. programem Aida64 ( downloads ). Na instalaci potřebuješ onen zmiňovaný disk "corporate".
Pokud ale je to skutečně firemní multilicence, tak tě zmiňované problémy trápit nemusí - na firmě mají zcela určitě jak instalační médium, tak licenční klíč. Stačí kontaktovat správce sítě. A pokud jsou důvody, proč by to správce sítě neposkytl, potom ta instalace stejně bude nelegální, i když se na to třeba nepřijde.

Corporate - jedná se o předaktivovanou verzi Windows XP Professional; jedinou odlišností je, že tento operační systém nevyžaduje aktivaci. Běžný uživatel se k této edici legálně nedostane; je dostupná v rámci multilicence. Je nutné Corporate CD. Jinak řečeno, pokud kamarád nemůže dokázat legálnost systému a bude PC používat k soukromým účelům, tak je to nelegální.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru