Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Počítače na stejné síti se nevidí

Zdravím,

mám tady do domácího routeru připojený tři počítače. Na dvou z nich je windows a na třetím linux. Chtěl bych na těch dvou windowsáckých hrát age of empires 2 po síti, jenže je tu problém, že tyto dva win kompy se navzájem nevidí. Když na nich spustim skenování portů stejné "sítě", tedy 192.168.0.[1-255], tak oba tyto winkompy vidí router (192.168.0.1), sebe a pak ten linuxový počítač. Ale toť vše. Jeden druhého prostě nevidí.

Zkusil jsem v AoE ručně natvrdo zadávat ip adresu toho druhého, skenoval lan a prostě vyzkoušel všechny možnosti, ale nenašly se. Což je asi logické, když se nevidí ani při tom portscanu. Jak tedy zařídit, aby jeden druhého viděli? Zajímavý je, že právě ten linuxový komp oba winkompy vidí. Všechny tři kompy mají přídělenou IP pomocí DHCP na routeru. Co mám v těch windows kde nastavit, aby se navzájem viděli?

Poexperimentoval bych s nastavením skupiny, do které počítače patří, ale jeden z těch winkompů je pracovní a má natvrdo nastavenou doménu, z které se nemužu odhlásit a změnit tak pracovní skupinu. A na tom druhém kompu zase nemužu nastavit, že patří do té samé domény, protože na tom nemam oprávnění. Takže tudy cesta nevede.

Pak mě napadlo, založit hru na tom linux kompu, a oba kompy by se do ní následně připojily. Ale ten linux komp je šunka a přijde mi to jako nepraktický řešení rozcházet tam wine, v něm aoe a přitom se na něm ani hrát nebude - toto tedy beru jako poslední možnost. Raději bych propojil jen ty dva winkompy mezi sebou.

Díky za každý tip, už jsem nad tím pár hodin strávil a zatím neúspěšně.

Předmět Autor Datum
Nutno dodat, že s nastavením firewallu jsem si hrál. Dokonce jsem ho na čas oboum kompům deaktivoval…
Dtr 22.12.2010 12:08
Dtr
Nechápu oč se snažíš? Rozchodit sdílení souborů? (pak chápu to "(ne)vidění se") Rozchodit hru? (Pak…
touchwood 22.12.2010 12:09
touchwood
No podle mě to z příspěvku vyplývá, že se snažím rozchodit hru mezi těmito dvě počítači. Firewall je…
Dtr 22.12.2010 12:15
Dtr
Tak se mi nakonec podařilo nějak zařídit, aby se tyto dva kompy v síti viděly. Už se dokážu z jednoh… poslední
Dtr 22.12.2010 13:48
Dtr

Tak se mi nakonec podařilo nějak zařídit, aby se tyto dva kompy v síti viděly. Už se dokážu z jednoho dopingnout na druhý, nicméně stále se nedaří na jeden z druhého připojit v AoEII. Asi bude problém v samotné hře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru