Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškodený HDD a stiahnuť z neho súbory

Poškodený HDD a stiahnuť z neho súbory na PC mám Windows XP pro CZ, už ten disk ani nenačíta. ak treba ďalšie informacie doplnim. Predstava že ho roztvorím /netuším ako/ odfúknem prach spojím a pojde je zrejmä naivná. ďakujem za radu. P.S. určite ste pochopili že to vidím prvý krát, ale chcem, zachrániť súbory bez toho aby som hľadal odborníka a platil veľa peňazí.

Předmět Autor Datum
Odfukovat prach bych rozhodně nedoporučoval. Odnést někomu, kdo tomu rozumí. Pokud je vadná elektron…
karel 14.09.2006 16:21
karel
Presne jak radi Karel. Hlavne se to nesnaz sam otevrit, jinak se muzes rovnou s temi daty rozloucit.
rh 14.09.2006 16:59
rh
diky chcem ten disk odobrat, v minulosti som to skusil elektriku som odpojil úspešne ,, ale nejde mi…
xav 14.09.2006 17:42
xav
Ked polhodina prace stojí 600 Sl.korún a ešte tá elektronika oplati sa s tým niekam ísť? Zalezi na…
rh 14.09.2006 17:45
rh
Ani se nedoporucuji dalsi pokusy o cteni. Pokud byly mechanicky poskozeny cteci hlavy (padem, naraze…
Mrak 14.09.2006 17:09
Mrak
tohle semi stalo taky u SATA HDD 120GB nakonec jsem to opravil tak že jsem nainstaloval XP na jiný H… poslední
jaros9 14.09.2006 18:09
jaros9

Odfukovat prach bych rozhodně nedoporučoval. Odnést někomu, kdo tomu rozumí. Pokud je vadná elektronika, mohla by pomoci výměna. Pokud jde o mechanické poškození, záchrana dat bude stát mnohem více, než nový disk. Už jsi slyšel, že data se dají zálohovat?
Předpokládám, že nejde o nějakou banální závadu, jako třeba uvolněný kabel.

diky chcem ten disk odobrat, v minulosti som to skusil elektriku som odpojil úspešne ,, ale nejde mi odpojit ten druhý káblik -neviem to /HDD kupeny roku 2002/ snazim sa to roztvorit alebo neviem ako /?kruzive pohyby asi nie a tiež nie násilie/ alebo musm ist s celou skrinou cez mesto. ...
Ked polhodina prace stojí 600 Sl.korún a ešte tá elektronika oplati sa s tým niekam ísť? Ten disk je 60 Gigový. DAKUJEM.

Ked polhodina prace stojí 600 Sl.korún a ešte tá elektronika oplati sa s tým niekam ísť?

Zalezi na tobe jak cenna data tam mas. Pokud tam mas divx filmy a mp3, tak se to asi nevyplati. Pokud tam je ucetnictvi nebo cenna rodinna fota za nekolik let pozpatku ... pak asi ano :-).

Ani se nedoporucuji dalsi pokusy o cteni. Pokud byly mechanicky poskozeny cteci hlavy (padem, narazem), tak jakakoliv dalsi cinnost muze povrch disku jeste vice poskodit. Osobni zkusenost: pad 2,5" disku z cca 1 m a zoufale pokusy o cteni - padem byly poskozeny dve hlavy a dalsim "ctenim" i magneticky povrch disku, odbornici chteji za zachranu cca 10 - 15 000 Kc.
M.

tohle semi stalo taky u SATA HDD 120GB nakonec jsem to opravil tak že jsem nainstaloval
XP na jiný HDD a sně projel původní disk scandiskem pak opět naběhl(musel jsem HDD připojit až po naběhnutí systému jinak XP nenastartovalo) a nebo je možné použít startovací disketu 98 použít parametr FORMAT/MBR (v případě formatu NTFS)ale to znamená strátu dat a odstranění a vytvoření nové jednotky pak ale muže HDD ještě klidně fungovat.Závada se projevovala při načítání, při startu v něm jen několikrát zacvnkalo a nic se nedělo.Při pokusu o přeinsalování instalace vždy zatuhla ještě dříve než bylo možné spustit scandisk nebo formátovat z XP.

Další možnost je že pouze spadl systém XP a HDD nic neni(to by ale v jiném PC by bylo možné HDD načíst a skopírovat data )Problém se dá odstranit přeintalací systému XP tojest vložit instalační CD s XP restartovat PC a možná zapnout boot z CD
v BIOSU.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru