Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poškozený hdd?

Dobrý den, z ničeho nic se mi při běžných operacích na počítači prodloužila doba načítaní, někdy i o několik minut. Třeba i načtení "tento počítač" trvá pěknou chvíli, u prohlížeče taky. Když si zapnu nějakou hru tak fps se drží normálně vysoko jenom načítání zase trvá dlouho, i taky quicksave trvá tak 10-15 vteřin (kdysi 2-3 sekundy). Použil jsem antivir, odinstaloval nové updaty, defregmentoval disk, zkoušel i jiné nástroje - nepomohlo(možná mírné zlepšení). Chtěl jsem se ještě zeptat tady o nějakou radu ještě předtím než to naformatuju. Neměli byste nějaký tip co s tím ? Muže se jednat o poškození HDD ? je to trvalé ?

notebook
quad i7 3610qm 2,3ghz
nvidia 640m 2gb
8 gb ram
Toshiba MK1059GSMP, 1 tera

Předtím všechno jelo perfektně, načtení do pár sekund.

Děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Spust tam HD tune, a urob surface scan (error scan).
MM.. 12.02.2014 22:53
MM..
A skus odinstalit vsetky antiviry a restart :)
MM.. 12.02.2014 22:54
MM..
Předtím, než uděláš to, co radí slovutný trojctihodný kolega MM.., tak zkus to, co pravidelně zabíra…
Pytlík 12.02.2014 23:14
Pytlík
MM : error scan neukázal žádné poškození ( všechny kostičky zelené), ale nakonec to bylo tím antivir… poslední
pickwick 13.02.2014 12:19
pickwick

Předtím, než uděláš to, co radí slovutný trojctihodný kolega MM.., tak zkus to, co pravidelně zabíralo u WinXP (u Win7 jsem to sice ještě neviděl, ale co kdyby): Ve Správce zařízení, v Řadiče IDE ATA/ATAPI postupně odeber všechny ATA Channel n a nechej znovu najít. V podstatě jde o to, jestli se disk nepřepnul (vlivem chyb) z režimu UDMA do PIO, což je pomalé a což by se tím odebráním a znovu nalezením napravilo. Ve WinXP se to dělávalo dost často (hlavně když disk blbnul), ve Win7 je to nejspíš lépe ošetřeno lépe (nevím - nezkoumal jsem), ale protože je to rychlé a bezpečné, tak to stojí za vyzkoušení před složitějšími (a časově náročnějšími) zásahy. Když to nepomůže, tak to neuškodí.

MM : error scan neukázal žádné poškození ( všechny kostičky zelené), ale nakonec to bylo tím antivirem, nevím co tak najednou když jsem ho měl cca rok a půl a bez problému.

Pytlík: našel jsem ty řadiče ale mám tam jenom jeden a k tomu jsem nepřišel jak je odebrat/najít (odebrat/aktualizovat ?). Ale to už je teď asi jedno.

Děkuji za pomoc pánové, myslím že tohle vlákno už můžete škrtnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru