Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozený profil ve Windows XP SP3

Zdravím, po spuštění počítače na mě vyskočila hláška, že pro spuštění uživatelského profilu buď nemám dostatečné oprávnění, nebo byl poškozen. Následně jsem se dostal do Windows s jakousi provizorní plochou s pár ikonami a defaultním nastavením všeho. Dá se tento problém nějak vyřešit a vrátit můj profil zpět? Vše co na tomto profilu udělám se po vypnutí počítače smaže a zase se vrátí do původního defaultního stavu.

Předmět Autor Datum
Nápodobně. Taky by mě zajímalo, proč se toto děje. Po bootu mi to jde do user účtu, do admin se poto…
TNT 24.07.2010 09:50
TNT
Prepinani profilu by melo byt korektne vyreseno systemem. Bohuzel, ne vzdy je tomu tak. U Win7 vidav…
MIG 24.07.2010 10:29
MIG
Poskozeni profilu muze byt zpusobeno mnoha vecmi, napr. problemy s harddiskem jako takovym. Stejne t…
MIG 24.07.2010 10:27
MIG
a můžeš se přilogovat jako administrator, a tam založit nový profil? - pro jistotu si zakaž rychlé p… poslední
lední brtník 24.07.2010 12:07
lední brtník

Prepinani profilu by melo byt korektne vyreseno systemem. Bohuzel, ne vzdy je tomu tak. U Win7 vidavam pravidelne problemy s nalogovani profilu, pokud provadim rychle logovani-odlogovani-nalogovani jineho uzivatele. Nastesti vzdy zabere se odhlasit, pockat treba 20 sekund a prihlasit se. A nebo restart, ale to je vetsi zdrzeni.

Poskozeni profilu muze byt zpusobeno mnoha vecmi, napr. problemy s harddiskem jako takovym. Stejne tak Microsoft nemel doreseno korektne odhlasovani, byl na to specialni "patch" User Profile Hive Cleanup. Nevim z hlavy, jestli v SP3 uz je nebo neni standardne instalovan.
Pokud uz je profil poskozen trvale, tzn neda se do nej prihlasit ani po restartu, je nutne si zalozit noveho uzivatele s jinym jmenem, nez byl ten puvodni, prihlasit se na nej a bud si pouze prekopirovat potrebna data z poskozeneho profilu (Documents and Settings - "Jmeno_stareho_profilu") a nebo stary poskozeny profil prejmenovat na napr. "Jmeno_stareho_profilu".old; pote se opet prihlasit pod starym uz. jmenem, dojde k vygenerovani noveho profilu a opet prekopirovat data (Desktop, My Documents, Favorites).
Nasledne Vas ovsem ceka spousta nastavovani - napr. nastaveni posty v Outlooku, Mozille Thunderbird, apod.
Existuje i postupy, ktere poradi, jak se dobrat z poskozeneho profilu do temer identickeho stavu s profilem novym. To bych doporucoval jako krajni moznost a snad jen v pripade, ze mate cas experimentovat. Protoze nevite, jestli byl profil opravdu nejak nekorektne uzavren, muze se stat, ze si rychle "znicite" i profil novy a budete muset zacit cely postup od zacatku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru