Avatar uživatele
akaly

Pracovni urad mi zatim praci zadnou nenasel,,,,z ceho mam teda zit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 3889 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Tohle asi prožívá hodně lidí. Musíte si nějakou práci najít sám, byť třeba neodpovídá Vašemu vzdělání, třeba i nějakou brigádu. Tak to dělá většina absolventů škol. Nespoléhejte se jen na ÚP. Pro všechny je práce málo.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
MK44

„Zatím“? Nenajde!
Nejlíp je žít ze zlatých padáků, z honorářů za členství ve správních radách, z úspor na propuštěných zaměstnancích, z úplatků za přiklepnuté státní zakázky, z tržeb za zboží, které neodešlete, z úroků a výnosů z exekucí, které si zařídíte tak, že necháte naivky v nouzi podepsat smlouvy, kterým nerozumějí, příležitostí je… – jen pozor při prodeji nádobí důchodcům – tam se už kazí! 😉
Nebo můžete škemrat, že budete makat za dva za minimální mzdu pro jednoho. Vždyť přece víte, že ono práce je málo, že je správné, abyste šel se svou životní úrovní dolů proto, aby si ji jiní udrželi nebo zvýšili. To se nedá nic dělat, tak to chodí, vůle Boží, zákony trhu.
Jsem rád, že jsem Vás povzbudil ;-(
Určitě Vám ostatní poradí lépe, já si to totiž taky rád přečtu. ☹

Doplňuji:
Pane Akaly, až po vložení příspěvku výše jsem si všiml, že jste zadal už dříve otázku, z jejíhož textu lze usuzovat na Váš věk. Moje reakce vychází spíše ze světa lidí v druhé polovině života.
Nemáte-li zdravotní hendikep, může samozřejmě vzít i fyzicky náročnější krátkodobé práce a nižší mzdu kompenzovat sbíráním zkušeností. Pravděpodobně nejste vázán ani péčí například o hendikepovanou osobu. Pak můžete za prací cestovat nebo bydlet na ubytovně. V tomto smyslu jste na tom (zatím) líp. Při nástupu do prvního zaměstnání nelze očekávat vysoký příjem. V tom má Ocko pravdu. I v tom, že i za „totáče“ se práce hledala – tedy kdo neměl protekci, musel – v tom se do dneška nic nezměnilo.
A satirický výčet možností, jak se někteří živí, berte jako upozornění, abyste nenalétl lidem, o nichž tam mluvím, a nemakal na ně. Nezaslouží si to. Tlačí-li Vás do nedůstojného postavení, pošlete je…, abyste si na takové postavení nezvykal. Podezřelé smlouvy jim hoďte na hlavu – je lepší zkoušet najít příjem dál, než zakrátko platit za soudní výlohy ve sporu s vychytralým „podnikatelem“.
Máte-li čerstvě po škole, není nic zvláštního, když pár měsíců hledáte práci. Jste ve věku, kdy míváme nejvíc energie, nejsme deprimování ZTRÁTOU zaměstnání a neuplatnitelností celoživotních profesních dovedností. Vy to prolomíte! Ovšem nikoli čekáním na PÚ. Přístup k Internetu máte jako já, nohy, ty asi máte zdravější … myslím, že práci najdete dřív než člověk mého věku. Neodkládat!

Upravil/a: MK44

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

A kdo Vám řekl, že tohle ÚP musí? Ten musí zaměstnání zprostředkovat. Tím se rozumí jenom to, že když úřadu práce nějaký zaměstnavatel nahlásí volné místo, tak ÚP na toto místo bude doporučovat vhodné uchazeče až do doby, kdy tento zaměstnavatel úřadu oznámí, že je pozice obsazena. Zajímat se o práci máte především Vy sám. Napište si životopis a obcházejte potenciální zaměstnavatele v okolí. Když budete sedět doma „za pecí“, tak k Vám žádná nabídka na zaměstnání nepřijde. A také se připravte na to, že když Vás někde budou ochotni zaměstnat, tak to nebude rozhodně pozice šéfa marketingu a že budete muset jít hodně dolů i se svými představami o mzdě. Uvědomte si, že práce je dnes málo.
Doplňuji:
Ještě jsem neodpověděla na druhou část otázky, a to je z čeho máte žít? Nejlépe z práce vlastních rukou.
Nebojte i za hluboké totality si musel každý hledat práci sám. Nic nepřišlo většině lidí domů samo, museli se vždy starat o to, aby našli vlastní uplatnění. Teď spousta lidí hřeší na to, že ÚP tu zastává sice špatně, ale přece jenom funkci zprostředkovatele práce. Jenže si uvědomte, že u většiny pracovních míst je to jen otázka náhody. Chce to nelitovat se a vyrazit do ulic a chodit i tam, kde nemáte ani zdání, že by se dala nějaká práce sehnat. Nebojte, jste mladý, ono se něco určitě „vyloupne“. dyž se Vám podaří najít něco jako „jistotu“, tak potom můžete hledat dál a začít si vybírat.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Človek, ktorý hľadá prácu, ju musí hľadať, ponúkať svoje schopnosti. Úrad práce je len doplnkom, pomáha pri hľadaní, vyberá z databázy nahlásených voľných miest, ponúka rekvalifikácie, vykonáva aj iné práce aj v zamestnaneckej a sociálnej politike.
„Úřad práce České republiky plní úkoly v oblastech
zaměstnanosti,
ochrany zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele,
státní sociální podpory
a další úkoly v rozsahu a za podmínek stanovených jinými předpisy (např. zákoník práce).“ http://portal­.mpsv.cz/upcr
„z čeho mám žít“ na to dobre odpovedá marci1. Môžem len doplniť prácu treba hľadať aktívne, ponúkať svoje schopnosti. Pri pasivite, čakaní na prácu, ktorá sama nie a nie prísť, človek stráca pracovné návyky, sebadôveru, záujem o dianie okolo seba, upadá do beznádeje, klesá „na dno“, z ktorého sa potom ťažko vylieza.
„Povzbudenie“ od MK44 môže tiež povzbudiť to hľadanie, neisť cestou, ktorou nás posiela…
skúste sa pozrieť:
http://portal­.mpsv.cz/sz/ob­cane
http://portal­.mpsv.cz/sz/ob­cane/vmjedno
http://portal­.mpsv.cz/sz/ob­cane/inzerat
http://portal­.mpsv.cz/sz/ob­cane/rekvalifi­kace

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Andre5000

Po působení ministra práce a sociálních věcí Drábka (TOP09), který musel kvůli korupci na ministerstvu tento post opustit, se úřady práce staly místem pouze pro buzeraci nezaměstnaných. Práci si musíte najít sám, i když vím, že v současné době ekonomického propadu, do kterého nás dostali dvě poslední vlády (Topolánkova a Nečasova) je to těžké.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
akaly

Vsem dekuji za odpovedi .......jsou zajimave a jsem rad ze jsem se dozvedel plno informaci ........mimo jine ziju uz dlouho v USA aje mi 50, tohle jsem psal pro sveho syna zijiciho v Cesku ,,,jak uvas jsou postaveny zakony a jaky davate moznosti mladym zacinajicim lidem je neuveritelny .....uz se nedivim,ze mlada generace od vas utika honem pryc ,,,pokud nemas znamy praci nemas atd …stat se nestara o nikoho a jen zaplat dane a zdravotni pojisteni ,,,no pekne dekuju za takovy dobre placeny poslance jak mi to hezky nastavili a jaky mam moznosti v tehle zemi pracovat…jsem rad, ze jsem tu zemi opustil a mohu pracovat a zit v jine zemi ,,,,,,s pozdra­vem AKALY

před 3888 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek