Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prasklá nová betonová vrstva na starém betonu v podlaze

Dobrý den,prosím o radu,včera jsme zjistili,že nám praskla nová vrsva betonu(2-5cm) na srovnání podlahy pod dlažbu,beton byl udělaný na asi 35let starém betonu,který byl křivý a navíc v něm byly díry od trámů,které v něm původní majitelé měli(na nich byla původně přidělaná dřevotříska,kterou jsme společně s trámy vytrhali).Díry zedníci vyplnili malými bílými cihličkami a celé pěkně srovnali novou betonovou vrstvou,síť do ní nedali,prý se do tak tenké vrstvy nedává,ale bohužel beton je udělaný asi 20dní a prasknul v několika místech a to na jednom místě tak,že se jakoby houpe-jedna část se zvedá a klesá oproti druhé a na tom by nám dlažba určitě taky brzo praskla.Další vrstvu už tam dát nemůžeme prý v podlaze nejsou dost silná íčka(ve kterých jsou betonové překlady)a navíc je teď podlaha srovnaná akorát pod dveře,aby tam vešel 1cm výšky dlaždic.Jako jediné rady jsem dostala buď dát tam plovoucí podlahu místo dlažby(jenže dlažbu už mám koupenou a kuchyň pěkně sladěnou-dlažbu,obklady i linku a teď mi to nebude ladit a bude to stát další peníze)nebo beton rozbít do hloubky alespoň 8cm a udělat nový i s kari sítí,ale my se potřebujeme rychle nastěhovat a kolik by to stálo a jak dlouho to trvalo vůbec netuším.Neexistuje nějaká pryskyřice,kterou by to šlo slepit a vyplnit nebo nějaký jiný postup na spravení betonu?Prosím nepodařilo se to někomu vyřešit?Budu ráda za každý tip...děkuji předem za rady.

Předmět Autor Datum
Podobný problém měl můj strýc. Všechno co se houpalo a praskalo se muselo vybouchat, místo betonu pa…
FilipS 22.08.2011 12:41
FilipS
Děkuji za radu,ach,ach,dnes to ještě v tom houpání začalo vrzat-nový beton se nejspíš se starým nesp…
Jarmila B. 22.08.2011 20:31
Jarmila B.
Vybourat i s původním betonem - 1 den. Znovu zabetonovat ale pořádně - 2 den. Nechat dva dny odpočin…
sHpy00n 23.08.2011 00:15
sHpy00n
No,původní beton byl zametený a něčím ho postříkali-asi nějakou penetrací...já tomu nerozumím.Ještě…
Jarmila B. 25.08.2011 23:08
Jarmila B.
Někde se stala nějaká chyba. Postup špatný nebyl. Tedy krom postříkání penetrací by měl být správněj… poslední
sHpy00n 25.08.2011 23:26
sHpy00n

Podobný problém měl můj strýc. Všechno co se houpalo a praskalo se muselo vybouchat, místo betonu pak použil tzv. drátkobeton, který se chová podobně jako litý beton s kari sítí. Pryskyřicí to nezalepíte. Vznikne pouze nové pnutí a praskání se objeví na nějakém jiném místě.

Vybourat i s původním betonem - 1 den. Znovu zabetonovat ale pořádně - 2 den. Nechat dva dny odpočinout a 5 den zadláždit. Nechat dva dny odpočinout a 7 den se můžete opatrně stěhovat.
Zajímalo by mně jak zedníci původní beton připravili na novou betonáž krom úplně zbytečného vyplnění kanálků po polštářích (trámech) a hlavně jakým betonem betonovali.

No,původní beton byl zametený a něčím ho postříkali-asi nějakou penetrací...já tomu nerozumím.Ještě se zeptám,jak má být správně beton hustý před betonováním-mohli tam mít málo vody-vůbec netekl ani nebyl moc kašovitý,spíš hustý-hromádkovitý.Jarmila B.

Někde se stala nějaká chyba. Postup špatný nebyl. Tedy krom postříkání penetrací by měl být správněji nátěr podkladu penetrací. Beton je také v pořádku. Zjednodušeně by se dalo říct že čím méně vody v betonu, tím kvalitnější beton. Do určité hranice samosebou. Beton na podlahy pokud nemám speciální poždavky nemá být tekoucí, ani mokrý, ale zavlhlý. Když naberu hrst betonu, musí smáčklá koule držet tvar a nesmí z ní téct voda.
Je možné že stačilo beton při schnutí párkrát pokropit, ale je také možné, že bych volil jiný postup.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru