Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pravidelná záloha vhodný program

Zdravím

potřeboval bych poradit... používám cobian backup zálohování.. zálohuje se to pravidelně každý den ve 4 hodiny.. ukládá se to na NAS disk ve formátu .zip ... Běžně ta záloha mívá okolo 7GB... ukládalo se to ve formátu dokumenty "mezera" datum ve tvaru xx-xx-xx "mezera" "čas oddělený středníkem xx;xx;xx"

Jenže momentálně jsem zjistil když jsem chtěl na disku uvolnit místo že se mnou ty zazipovaný soubory nechtějí komunikovat... chtěl jsem to všechno přetáhnout na ext. disk... jenže při kopírování/přesunutí mi to vždy vyhodilo chybu.. zkusil jsem tedy přejmenovat ten .zip pouze na datum (pouze čísla).. furt to házelo chybu.. pak jsem zkusil si ten zazipovaný soubor otevřít a zkopírovat jednotlivé soubory a přišel jsem na to.. že třeba wordovské dokumenty otevřu.. ale většinu PDF jsem třeba neotevřel.. přišlo mi, že je to způsobený velikostí toho souboru.. jinak si to vysvětlit neumím..

tudíž jsem zjistil že zálohy jsou za poslední dva roky vcelku k ničemu a potřeboval bych poradit jak na to..

je chyba v tom archivátoru že nezvládne takhle velký objem dat? mělo by se to rozdělit na menší balíčky třeba po 0,5GB ?? pokud to tedda cobian bude podporovat ... nebo nemáte někdo tip na nějaký jiný zálohovací program? nejlépe free.. který by dokázal zálohovat pravidelně jednu složku vč. podsložek a všeho o velikosti cca 7-8 GB ?? dík za rady

p.s. zjistil jsem že ten cobian umí ještě zálohu 7zip a ty komprimace lze rozdělit podle velikosti... jaká bude nejideálnější velikost archivu ??

Předmět Autor Datum
Je nutna komprimacia? Pdf napriklad je uz skomprimovany, wordowske veci...ok tak sa to oplati pouzit…
fleg 19.09.2012 17:35
fleg
no oni jsou tam nejenom tyhle data.. jsou tam třeba databáze, různý textáky o velikosti třeba 100mb… poslední
MagicQ 19.09.2012 18:17
MagicQ

Je nutna komprimacia? Pdf napriklad je uz skomprimovany, wordowske veci...ok tak sa to oplati pouzit, jpg, mpg..atd su vsetko uz optmalizovane formaty, takze pouzitie kompresie je otazne.
Ja pouzivam Always sync, predtym som pouzival bezproblemov Cobian.

no oni jsou tam nejenom tyhle data.. jsou tam třeba databáze, různý textáky o velikosti třeba 100mb atd.. nevím jak přesně funguje ta komprimace..

jinak celá ta složka má přes 14GB ... a po tý komprimaci má cca 7GB... což je docela znát..

a jakou největší velikost snese .zip formát nebo ten 7zip ?? že bych tu složku rozdělil třeba po 0,5 nebo 1 GB..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru