Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pračka - co to hučí

Ahoj,
nevíte někdo co to v té pračce hučí - viz qfi5Cu7ESXY ?
Je to takový stálý hučení nesouvisející s pohybem ani programem, na videu je zachycen program odtřeďování (jen odstřeďování) - nic se nenapouští, nehřeje a motor se netočí (asi po minutě se roztočí, ale do té doby nic). Hučení je trvalé intenzity (lehce kolísavé) po celou dobu.

Dík
F.

Předmět Autor Datum
Dobrý den,dle mého názoru se může jednat o vypouštěcí čerpadlo,asi před čtrnácti dny jsem řešil podo…
Lubomír 06.06.2014 12:51
Lubomír
Díky, vyzkouším!
filuna 06.06.2014 12:55
filuna
Já myslím, podle toho videa, že to je normální. Čerpadlo čerpá vodu, a to samozřejmě musí spustit př… poslední
Davča2 06.06.2014 17:17
Davča2

Dobrý den,dle mého názoru se může jednat o vypouštěcí čerpadlo,asi před čtrnácti dny jsem řešil podobný problém,mě už však nevyplo vůbec a zůstala voda v pračce,několikráte jsem vrátil program na vypouštění a vypustil,potom rozdělal filtr u čerpadla,kousek sanýtru blokoval odvod vody.Vyjmuto a vše OK.
Toto čerpadlo by mělo v rychlosti odčerpat vodu před ždímáním a pak již nespínat,pouze případně odsát vyždímanou vodu,ale pokud je špatný odtok,tak jeho spínací čidlo stále vyhodnocuje sepnout,tak buďto běží stále i když nemá,nebo přerušovaně,také i když nemá,protože nedostatečným průtokem nedošlo ke správnému vyprázdnění bubnu od vody.Závada však může být i někde na odtokové hadici,překontrolujte kompletně odpadovou cestu.:-)

Já myslím, podle toho videa, že to je normální. Čerpadlo čerpá vodu, a to samozřejmě musí spustit před ždímáním a pak čerpá během celého ždímání, i když třeba už žádná voda neteče.
Ale ten hukot při ždímání je strašnej, to bych nesnesl pračku co takhle ždíme.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru