Předmět Autor Datum
Na keramickom telese by sa kameň nemal tvoriť, aspoň tak píšu. Čo na to príručka-výrobca.Ja osobne b…
Julo 27.01.2011 06:43
Julo
Myslím, že to není jen můj dojem, že používání Calgonu je mnohem dražší než případná výměna topného…
L-Core 27.01.2011 06:47
L-Core
Hezký den, také jsem jednou počítal návratnost používání Calgonu, a jednoznačně vyjde levněji posléz…
sobtik 27.01.2011 13:46
sobtik
Naprosto stejnou praci odvede jedla soda pridana do prasku . Je to jen naprosto nehorazna svinarna…
Schizo 27.01.2011 14:50
Schizo
Vodný kameň sa v práčke bude tvoriť len na klasickom výhrevnom telese.Na bubne snáď len ak je poškod… poslední
Julo 27.01.2011 16:38
Julo

Myslím, že to není jen můj dojem, že používání Calgonu je mnohem dražší než případná výměna topného tělesa. Nevím, co si představit pod keramickým topným tělesem.

Doma mám možnost výběru z více vod - rozvod z veřejného vodovodu, studny a dešťovky - a tak pereme (fáze, kdy se voda s práškem ohřívá) v dešťovce (máchání studniční vodou). Tvrdost vody nulová, vodní kámen neexistuje. Když jsme před cca deseti lety měnili přes dvacet let starou automatku, nerez buben vypadal jak přímo z výroby.

Hezký den,
také jsem jednou počítal návratnost používání Calgonu, a jednoznačně vyjde levněji posléze vyměnit topné těleso, případně pračku (která již mezitím jistě morálně zastarala). Nedovedu si také představit takovým způsobem zničené topné těleso, jako ukazují v reklamě :)

Naprosto stejnou praci odvede jedla soda pridana do prasku .

Je to jen naprosto nehorazna svinarna na lidi. Fakt je mi lito tech zoufalcu, co to tam sypou . Ty penize se NIKDY nemuzou vratit .

Dukazem je nase pracka, ktera je plnena zezhora . Kecy opravaru, ze buben sice zevnitr vypada jako novy , protoze se o nej tre pradlo, ktere vodni kamen setre a zabrani jeho usazeni, ale zvenku je to pry neco strasneho ( viz priblbla reklama o stoletych nanosech vodniho kamene ).

Prave u teto pracky vidite i vnejsi stranu bubnu a ... ani po 8 letech prakticky denodenniho provozu ( mam 2 deti )po vodnim kameni ani pamatky.

Takze ten CALGON snad jen na podporu HDP v ČR :-D

Vodný kameň sa v práčke bude tvoriť len na klasickom výhrevnom telese.Na bubne snáď len ak je poškodený, ale to by aj hrdzavel.Či sa kameň tvorí, alebo nie, zbadáš pri čistení filtra.Tam sa zachytávajú odlomené kúsky.Ak ich tam nemáš, tak máš dobrú vodu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru