Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Preformatovani bez ztraty dat

Ahoj
Resim mensi problem. Mam rozdeleny prostor na disku na 2 oddily. Jeden 15GB ,na kterem je system a ostatni programy, a druhy 60GB kde mam zbytek. Jenomze tech 15GB pro system se ukazalo malo a mista uz je hodne malo, a chtel bych cely disk preformatovat napr. na 30GB a 45GB. Jedinou podminkou je, abych cely system zachoval a aby mi zustaly i vsechny programy. Sel by cely systemovy disk nejak zazalohovat, a pak po preformatovani to tam znova nahrat? K dispozici mam dalsi pocitac se sitovym kabelem pripadne i externi HDD. Jeste dodam, ze opercni system je Win XP home.
Diky vsem za kazdou radu:)
Uzijte si den:)

Předmět Autor Datum
Záloha by se dala udělat přes Acronis,ale pokud tam máš věci,které se nechají znovu nainstalovat, ta…
mikeš 21.11.2010 10:00
mikeš
Ano, samozřejmě jde to. Vyloženě bych ale doporučil koupi nového většího HDD, kde bych naklonoval co…
Fuente 21.11.2010 10:03
Fuente
Mozes skusit (na vlastne riziko) pouzit nieco od Acronisu alebo Partition Magic, ktore dokazu zmenit…
fleg 21.11.2010 11:20
fleg
partition magic v.8 byl kdysi hojně rozšířený v době ide disků, snad se tehdy bundloval k některým z…
lední brtník 21.11.2010 11:43
lední brtník
Delam to pro znameho, ktery ma na C nacpane uplne vsechny programy-od her az po dalsi kraviny a tech…
MKarcus.das 21.11.2010 12:13
MKarcus.das
Nefungovalo. V registrech jsou zapsané cesty nainstalovaných programů, tam se na zástupce nehraje.
JoDiK 21.11.2010 12:34
JoDiK
Tu mas free riesenie. http://pc.poradna.net/q/view/499010-bezstratova-zm ena-velkosti-particie-free poslední
fleg 21.11.2010 13:32
fleg

Záloha by se dala udělat přes Acronis,ale pokud tam máš věci,které se nechají znovu nainstalovat, tak to nemá cenu zálohovat. Jinak ten disk musíš bohužel sloučit dohromady a pak ho opět rozdělit podle potřeby, tzn při nové instalaci win. No jestli máš na Win 7 jenom 15 Gb, tak to je teda sakra málo...

partition magic v.8 byl kdysi hojně rozšířený v době ide disků, snad se tehdy bundloval k některým základním deskám. od dob sata disků je lepší se mu vyhnout, dává nekorektní chybové hlášky, už ho nepovažuju za bezpečný. možná přišel symantec-norton s něčím novějším, ale já měl za to že se dali výhradně na špatné antiviry.

dnešní hirens cd už obsahuje jen nekradené free utility, snad by se na něm dalo něco najít pro přerozdělení disku. anebo jiný "ultimate boot cd".

jinak v xp nevidím s 15gb c: problém, pokud uživatel necpe na systémový disk hry, měl by se do 15gb navždy vejít. (zásadně mám omezený swap obvykle na 512mb pevných, a vypínám zbytečnost jako body obnovení)

ale posouvat začátek polozaplněného d: a chtít tam roztáhnout c: považuju za celkem riskantní, může to trvat dlouho a během té doby zase rusáci omezí ropu a plyn ...

Delam to pro znameho, ktery ma na C nacpane uplne vsechny programy-od her az po dalsi kraviny a tech programku je tam vazne habadej-preinstalace by zabrala hodne dlouho.
Takze zaplnenost C je 95% kdezto D asi jenom 0,5%. Diky vsem za rady...vyzkousim a pak dam vedet o vysledku:)
PS. Napadla me jeste takova blbost-co kdybych celou slozku programy files presunul na D vytvoril od ni zastupce a ten nechal umisteny na C...fungovalo by to?
jestli je to blbost neukamenujte me hned:))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru