Předmět Autor Datum
Přímo na tom odkazu píšou, že přetaktování je bezproblémové. Jakým způsobem se projevuje to nepuštěn…
karel 16.01.2009 13:56
karel
No .. v biosu mam ty moznosti pro zmenu frekvence jadra prociku sede takze not eligbile k pouziti ..…
Hopkinsonn 16.01.2009 14:03
Hopkinsonn
Existují dokonce stránky, které se zabývají přetaktováním konkrétního typu desky, třeba http://forum…
karel 16.01.2009 14:06
karel
EIST dynamicky meni napatie CPU tak preto mu to robilo IMHO bordel ked manualne zvysuje napatie CPU.…
MM.. 16.01.2009 15:25
MM..
Já zkoušel podobnou desku (ASUS P5K Premium WiFi-AP Edition), EIST jsem nechal zapnuté, napětí na Au…
karel 16.01.2009 15:30
karel
No ved ked to este nepotrebovalo vyssie napatie tak hej. Ale treba to testovat na stabilitu aj pri m…
MM.. 16.01.2009 15:51
MM..
Jezis maria ty radsej nic nepretaktovavaj.
MM.. 16.01.2009 14:14
MM..
MM..: Ty drz usta.Kdyby si vedel jak se to dela,tak by jsi to sem napsal. Ja zadam o radu a ne o naz…
Hopkinsonn 16.01.2009 14:57
Hopkinsonn
Jedina trubka si tu ty, nemas o tom ani paru a chces pretaktovavat. Zamknuty nasobic sa da pretaktov…
MM.. 16.01.2009 15:06
MM..
Do toho co ja pretaktuju je ti kulovi. Nehcapu proc kdyz nechces poradit sem musis psat. Me tvoje cl…
Hopkinsonn 16.01.2009 15:20
Hopkinsonn
podle toho co tu vidim tak jsi tezko neco pretaktoval . jestli si myslis ze to to prinese ,,brutalni…
r4m0s 16.01.2009 15:26
r4m0s
Jo jo taktuj taktuj. Mne je zas uprdele cele tvoje pretaktovane PC s bluescreenmi a vetrakmi hlucnym…
MM.. 16.01.2009 15:27
MM..
Nevidis si na spicku rypaku. Pises ze je ti moje pretaktovani u prdele. Tak proc sem kurva pises ty…
Hopkinsonn 16.01.2009 15:31
Hopkinsonn
Musím dát Hopkinsonovi za pravdu. Místo normální slušné odpovědi jsi mu dal bezcený výkřik do tmy s…
Prasak 16.01.2009 16:19
Prasak
Dal som mu radu nech netaktuje. Ptz to je najlepsie co moze v svojej situacii urobit. Pretoze nebude…
MM.. 16.01.2009 16:27
MM..
- Šlo to napsat slušně. - Každej nějak začíná. Když jsem poprvé měnil grafickou kartu, tak mi prdel…
Prasak 16.01.2009 16:38
Prasak
Slusne znamena bez toho Jezis maria? To je nejake neslusne? :) Takze nabuduce napisem len "Ty radsej…
MM.. 16.01.2009 16:49
MM..
Jo, přesně celá ta věta. Zní poněkud urážlivě vůči tomu, komu je určena. Čteno mezi řádky ta věta ří…
Prasak 16.01.2009 16:56
Prasak
Diky Prasaku :),alespon nekomu pripadala jeho odpoved stejna jako me.
Hopkinsonn 16.01.2009 20:00
Hopkinsonn
nicméně musíme MM přiznat, že má naprostou pravdu. Když to řeknu velmi kulantně, tak "hloupý" dotaz…
touchwood 16.01.2009 20:20
touchwood
ach jo, rekl jsem si, ze si dam oddych, ale uz zase pisu. Tak naposled a aspon 14 dni o me neuslysit…
Redmarx N 16.01.2009 20:24
Redmarx N
Nie som frustrovany a nevidim ani na tej reakcii nic zle. To som mu mal napisat ze "moj zlatucky, ne… poslední
MM.. 16.01.2009 20:30
MM..

No .. v biosu mam ty moznosti pro zmenu frekvence jadra prociku sede takze not eligbile k pouziti .. myslim, ze se musi jeste nejak napeti ramek nebo tak neco .. nevim no :( manual jsem tez zkousel .. jako ja bych to mozna nejak zvladl, ale nechci se v tom moc stourat abych neco nepo***l, kdyz existuji tyto weby.

EIST dynamicky meni napatie CPU tak preto mu to robilo IMHO bordel ked manualne zvysuje napatie CPU. Dalsi dovod preco nepretaktovavat, pokial clovek nechce mat z PC vysavac.

Nemal by vypinat ani CPU TM, to je pokial sa dobre pamatam ochrana proti prehriatiu - pri max teplote to znizi frekvenciu aj napatie na minimum, ale zas by sa to mlatilo s tym ked kvoli pretaktovaniu manualne zvysi napatie tak by to zmenilo aj napatie. Pretaktovavat to je imho nezmysel iba si odstavi to najlepsie co C2D ponuka (setrenie spotreby a ticho)

No ved ked to este nepotrebovalo vyssie napatie tak hej. Ale treba to testovat na stabilitu aj pri malej zatazi nielen pri plnej zatazi, pri malej zatazi EIST znizi napatie aj frekvenciu ale tam mozu nastavat chyby kedze EIST meni nasobic, ty ked si zvysil FSB tak frekvencia je vyssia ako by mala byt ale napatie EIST znizuje.

Jedina trubka si tu ty, nemas o tom ani paru a chces pretaktovavat. Zamknuty nasobic sa da pretaktovat len cez zbernice, ty trubka. A teraz sa opytas co to je zbernica. LOL. Nechapem preco magori jak ty maju potrebu nieco pretaktovavat. Prd ti to prinesie ale hlavne ze budes frajer s PC padajucim kazdu hodinu do bluescreenu, ale hlavna vec ze bude pretaktovane.

Do toho co ja pretaktuju je ti kulovi. Nehcapu proc kdyz nechces poradit sem musis psat. Me tvoje clanky nezajimaj a je me u prdele, ze ty tomu rozumis a ja ne chapes ?? Jsi pro me WIND. Btw uz jsem is to pretaktoval i bez tvoji ubohy rady si nekde neco zkopirujes a pak to tady budes proti beginnerum pouzivat ne ? pak kdo je tu frajer pane chytrej. Da end topiku.

Musím dát Hopkinsonovi za pravdu. Místo normální slušné odpovědi jsi mu dal bezcený výkřik do tmy s nevyřčenou urážkou. Nikdo by o takovou radu nestál, ani ty sám. Občas pochybuji, jestli jsi to pořád ty, kdo dokázal napsat cílenou a odbornou radu. Poslední dobou mě tvý příspěvky připadají jako léčení koplexů - je to jen plné vzdychání a nadávání na neschopnost výrobců/programátorů/uživatelů.
Kdybys slušně vypsal rizika taktování vzhledem k přínosu výkonu, bylo by to cennější. Přišel sem pro radu a co jsi mu dal? Hovno. Ne každej se narodil s USB káblem v ruce. Od čeho tady ta poradna je? To by se to mohlo celý zrušit a nahradit to googlem a ještě nápisem "Nesahej na to a odnes to do servisu".

Dal som mu radu nech netaktuje. Ptz to je najlepsie co moze v svojej situacii urobit. Pretoze nebude to vediet odladit ani keby mu tu ludia vypisali 150 rad.
Ptz dnesne C2D obsahuju kopec fcii o ktorych ludia nevedia presne co robia a moze to robit za urcitych okolnosti problem, vid diskusiu s karlom vyssie...

- Šlo to napsat slušně.
- Každej nějak začíná. Když jsem poprvé měnil grafickou kartu, tak mi prdel cvakala pětku kulatinu a hodinu jsem otravoval kamaráda, než jsem se na to cítil. A když je tu poradna, tak hledá radu JAK přetaktovat, nepřišel si pro narážky. Tovje podání rady v každém akorát zvýší usilí dosáhnout původního cíle. Zamysli se prosím příště, než klikneš na tlačítko "Vložit".

Jo, přesně celá ta věta. Zní poněkud urážlivě vůči tomu, komu je určena. Čteno mezi řádky ta věta říká: "seš debil, nešahej na to". Za takovou radu se velká část těch, kteří ji obdrží, už tady v poradně neukáže a určitě pak poradnu "doporučí" ostatním.

nicméně musíme MM přiznat, že má naprostou pravdu.

Když to řeknu velmi kulantně, tak "hloupý" dotaz, ze kterého je jasně vidět, že tazatel je zcela mimo šachovnici a ani netuší, která bije, si vysloveně říká o důrazné NEdoporučení jakékoliv takové činnosti, která většinou u takových případů vede jen k BSOD, někdy i poškození HW, SW a dat.

Takže rada nad zlato: nauč se taktovat na nějaké plečce (pokud máš tu nutkavou potřebu) a na aktuální železo přejdi, až si to trochu osaháš a hlavně nasaješ nějaké ty informace. To ovšem nemění nic na tom, že dnes je OC celkem nesmysl. Výkonu to prakticky nepřidá, protože většina CPU je dnes výkonná dostatečně pro téměř všechny aplikace, daleko důležitější je dostatek RAM a dostatečně výkonná grafika (v případě že hraješ hry).

ach jo, rekl jsem si, ze si dam oddych, ale uz zase pisu. Tak naposled a aspon 14 dni o me neuslysite.

Myslim, ze MM.. to nemyslel nijak zle, ale mel by jsi si mozna dat taky prestavku jako ja. Mozna zacinas byt z urovne nekterych dotazu podobne flustrovany stejne jako ja a pak "serves" nekoho, kdo si to az zase tak nezaslouzil. (A taky popularita tady mi neprijde jako neco az tak uzasneho a ze bych stal o to, aby me kdekdo napodoboval ? - Jo a zdravim toho co se zacal podepisovat mym nickem.) :))

Nie som frustrovany a nevidim ani na tej reakcii nic zle. To som mu mal napisat ze "moj zlatucky, nepretaktovavaj to, no no no! Bude ti to padkat moj zlatucky, vies?" :))

Jediny kto ma nejaky komplex je on, pretoze mne keby povedal niekto ze "Jezis maria ty nepestuj kvetiny, lebo ti o tyzden zdochnu", tak sa len nad tym zasmejem, ptz viem ze ma pravdu, tak sa do kvetin neserem. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru