Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prevence vrzání dřevěné podlahy

Dobrý den chystám se dělat podlahu v podkroví z dřevěných hranolů a deskového záklopu. Chci předejít možnému vrzání podlahy v budoucnu. Jednotlivé části budou k sobě šroubované, uvažoval jsem mezi ně vložit nějaký izolant ( miralon, hobra či nějaký pružný tmel). Na deskový záklop příjde skladba extrudovaného polystyrénu, lehčeného betonu (teplovodní vyhřívání), dále krytina dle místností.
Děkuji za každou radu a připomínku.

Předmět Autor Datum
Teplovodní vyhřívání v drevenej podlahe ??? Jediná skutočná prevence je podlaha s velmi nízkou vlhk…
Joseph 25.10.2013 17:16
Joseph
Jo, hledal jsem teď něco k polštářům a podlahám, někdo chtěl mít jistotu, že to nebude vrzat, tak to…
kejki 25.10.2013 21:12
kejki
Zcela zbytečné starosti. Tahle konstrukce vrzat nebude.
sHpy00n 28.10.2013 22:46
sHpy00n
Já teda nevím jak to vidíš ty, ale to je právě to nejkrásnější na dřevěných podlahách, že vržou. Pro… poslední
luboš555 29.10.2013 03:42
luboš555

Teplovodní vyhřívání v drevenej podlahe ???

Jediná skutočná prevence je podlaha s velmi nízkou vlhkosťou dreva, po instalácii by drevo nasalo niečo vlhkosti z okolitého priestoru, mierne navýšilo objem, nedošlo by teda k strate objemu, rozmerovým zmenám a vzniku priestoru k pohybu prvkov. To ale dnes nehrozí ...

Teplovodné podlahové vyhrievanie je podla mňa zárukou že podlaha sa nekontrolovane vysuší, co zákonite vyvolá spomenuté rozmerové zmeny, so všetkými následkami, aj akustickými.

Jo, hledal jsem teď něco k polštářům a podlahám, někdo chtěl mít jistotu, že to nebude vrzat, tak to opravdu naddimenzovaně prošroubovali. Výsledek - ozývaly se rány jako z děla, jak se prkna, nebo hranoly trhaly. V tomhle případě ovšem bude topení nad EPS v betonu, takže deskový materiál bude od topení oddělen.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru