Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prevod souboru *.PRN do *.DOC

Dobry den, podarilo se mi vytisknout desetistrankovy dokument z wordu do souboru s koncovkou PRN a nevim jak obsah ulozit zpet do wordu, puvodni dokument uz nemam. Bohuzel jde o binarni soubor a text z nej vytahnout nejde. Jediny co se mi podarilo je, ze jsem to vytiskl na tiskarne(Canon BJC1000, LPT) pres prikazovy radek ( copy /B dokument.prn LPT1: ), ale ten text bych potreboval zase ve wordu pro editaci.
Jde to nejak preulozit/exportovat nebo otevrit v nejake aplikaci anebo nejak vytisknout do PDF a text zkopirovat?

Předmět Autor Datum
Obávám se, že nikoliv.
Wikan 23.06.2011 17:59
Wikan
Kukni sem
jirka44 23.06.2011 18:05
jirka44
Jestli se tím chceš prokousat, počti si. Osobně jsem to nikdy nepotřeboval, ale evidentně to možné j…
mif 23.06.2011 18:06
mif
Převod z PRN souboru (alias tiskového souboru) je "triviálně" možný jen v případě, že tiskárna vládn… poslední
touchwood 23.06.2011 18:52
touchwood

Převod z PRN souboru (alias tiskového souboru) je "triviálně" možný jen v případě, že tiskárna vládne vyšším jazykem (PCL, ideálně pak PostScript) a tohoto jazyka bylo i zároveň při tisku použito (což rozhodně není pravidlem, neboť dnes je rychlejší zpracovat bitmapy na PC a do tiskárny poslat už jen "RAW" obraz bitmapy). Nejjednodušší to bývá právě z PS, který lze jednoduše zapouzdřit do PDF a ten pak zobrazit v Adobe Readeru a kopírovat odtud.

Nicméně: jak jsem už napsal - výše uvedený případ je velmi, velmi nepravděpodobný, obzvláště pokud jej opravdu tiskl na inkoustovce od Canonu (což je "tiksárna stupido". V tomto případě bych postupoval tak, že bych soubor vytiskl a následně naskenoval a nechal prohnat OCRkem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru