Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prezentace Open Office

Dobrý den
Potřebovala bych pomoci s prezentací. Na Open Office jsem si vytvořila prezentaci fotografií. Při spuštění prezentace v PC se mi bez problémů promítá, ovšem nevím, jak ji dostat na CD event. DVD, aby se mi promítala v televizi. Když jsem zadala vypálit prezentaci na CD nebo DVD, překopíroval se mi celý soubor a v televizi nešel spustit.
Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
hmm.. a to očekáváš, že nějaký stupidní DVD přehrávač bude umět formát PPT nebo OpenDocument přehrát…
touchwood 11.07.2008 15:32
touchwood
Ako uz bolo pisane, "televizory" nepodporuju prezentacie. Mozes si napalit na DVD len cisto obrazky…
MM.. 11.07.2008 16:38
MM..
Dobře, Windows movie maker mám v příslušenství programu Windows. Zkusím si s tím pohrát a pak uvidím…
boaedon 11.07.2008 17:14
boaedon
žádný učený z nebe nespadl. Pokud máš už tu prezentaci, tak zde je nástroj na převod do AVI: http:/…
touchwood 11.07.2008 17:23
touchwood
Nie, dotaz nebol hlupy ;-) to co chces robit nie je uplne jednoduche, resp. treba na to zvycajne pla…
MM.. 11.07.2008 17:27
MM..
Hned jsem to zkusila ( zkušebně 3 fotky) a funguje to přes ten Windows movie maker ( je součástí pro…
boaedon 11.07.2008 17:36
boaedon
No super :-) Len musim este upozornit ze ak to vypali na CD/DVD subor .wmv, alebo .avi, tak to nemus…
MM.. 11.07.2008 18:24
MM..
Chtěla bych to přehrávat i jinde, takže to zkusím raději převést na výstup "video - DVD formát" , dí… poslední
boaedon 12.07.2008 10:11
boaedon

hmm.. a to očekáváš, že nějaký stupidní DVD přehrávač bude umět formát PPT nebo OpenDocument přehrát? A myslíš, že ti stejný přehrávač přehraje i výkres z AutoCADu? :-D

V zásadě máš 2 možnosti: výstup prezentace přesměrovat do TV-Out a následně přes zachytávací kartu, nebo přímo pomocí nějakého zachytávacího SW který umí snímat obrazovku, přímo do AVI a toto AVI pak převést na DVD-Video a to pak vypálit jako DVD-Video disk.
Druhá možnost je pak z obrázků prezentace udělat slideshow obrázků, tam ale není zaručeno, že to bude umět přehrát každý přehrávač, to zvládnou jen ty, které umí zobrazovat obrázky. Samozřejmě takto přijdeš o přechodové efekty a případný zvuk, navíc to budeš muset nejspíše "pohánět" klepáním na ovladač (pokud přehrávač nebude umět časovou slideshow)

Ako uz bolo pisane, "televizory" nepodporuju prezentacie.
Mozes si napalit na DVD len cisto obrazky (.jpg subory) a ak to tvoj "televizor" podporuje tak si budes moct prezerat tie obrazky.

Ak chces vytvorit "filmove" DVD (kde budu efekty, hudba, atd) vyrobene z obrazkov, musis pouzit nejaky DVD authoring software (zvycajne za peniaze, neviem ci je nieco zdarma).

Filmovy klip z obrazkov vie vyrobit tusim aj windows movie maker, ktory je sucastou windows (XP, vista), mas ho v start-programy-prislusenstvo, tam si pridat tie obrazky, efekty, hudbu, a potom to ale mozes ulozit len ako .wmv prip. DV AVI, a to ti mozno "televze" prehra a mozno nie, zavisi od "televize".
http://www.microsoft.com/cze/windows/xp/using/movie maker/default.mspx

P.S. to "televize" v uvodzovkach znamena ze tym ironicky myslim DVD prehravac (mala krabicka do ktorej strkas to DVD). Televizor (ta bedna ktora ma obrazovku) s tym nema nic spolocne.

Dobře, Windows movie maker mám v příslušenství programu Windows. Zkusím si s tím pohrát a pak uvidím, zda to ten "televizor" zmákne. Pokud ne, zkusím jinou možnost, kterou mi radíte. Díky za rady, jsem PC málo zdatná, znám pouze základy, tak se musím dále vzdělávat. Možná, že můj dotaz vypadal hloupě, ale já to opravdu potřebuju vysvětlit "po lopatě". To v teraporadně jsem jako ryba ve vodě. Ještě jednou díky.

Hned jsem to zkusila ( zkušebně 3 fotky) a funguje to přes ten Windows movie maker ( je součástí programu Windows, který jsem legálně koupila), supr to funguje, mám radost. Jen tomu musím dát větší časové rozestupy. A já se trápím s Open Officem. Ten teda taky potřebuji k jiným věcem. Díky moc.:-D:-D:-D

No super :-)
Len musim este upozornit ze ak to vypali na CD/DVD subor .wmv, alebo .avi, tak to nemusi ist prehrat na vsetkych prehravacoch (u teba to moze ist prehrat, ale na susedovom prehravaci to ist nemusi, zavisi od prehravaca).
Ak chces mat istotu ze to video pojde prehrat vsade, tak to treba prekonvertovat na standardny video-DVD format, napr. nejaky navod na nieco podobne je tu 13281, to je to, o com som pisal ze nie je az tak jednoduche. Ale da sa to. Ak ti podla toho navodu nepojde nacitat .wmv subor, tak skus vo windows movie makeri nastavit (niekde v menu - typ vystupneho suboru, alebi "ulozit ako") "DV AVI" mal by potom vygenerovat .avi, to by mohlo potom ist previest na Video-DVD podla toho postupu z cdr.cz

Ak to chces prehravat len u seba (resp. na modernych prehravacoch ktore vedia prehrat priamo to, co vyrobil ten windows movie maker), tak to samozrejme nemusis konvertovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru