Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Primární odíl na zálohovacím HDD

Dobrý den. Mám možná naivní otázku, ale potřebuji poradit. Mám v PC dva HDD, na jednom je W7 a nějaké programy, druhý používám jako zálohu. Na obou je primární oddíl, což by asi na záložním HDD být nemělo. Dříve jsem tam měl nainstalovaný W7 ale nainstaloval jsem ho na nový disk. Jestli je to tak jak píšu, potřeboval bych ten primární oddíl odstranit. Podle mě by to mělo jít tak, že bych ve funkci vyčištění disku dal příkaz vyčistit systémové soubory. Jestliže je to tak správně, nepřijdu o zálohy které pravidelně dělám? Nekamenujte mě jestli jsem napsal blbost. Děkuji za odpověď Karel.:-)

Předmět Autor Datum
Nejaky duvod pro tve pocinani nebo jen nevis co delat? Na HDD jsou logicke jednotky - primarni nebo…
RedMaX 03.01.2013 01:44
RedMaX
Nejde o to že nevím co dělat, ale chci se něco naučit. Takže odstranění se nedoporučuje. :-) Děkuji…
wakar 03.01.2013 01:51
wakar
Ale stejně mě to zajímá co by se stalo kdybych ty systémové soubory odstranil, myslím z toho záložní…
wakar 03.01.2013 01:54
wakar
Nejde o to že nevím co dělat, ale chci se něco naučit. Prvni se nauc pokladat smysluplne dotazy, pr…
RedMaX 03.01.2013 02:14
RedMaX
Jde mě o to, že na tom záložním disku zůstal ten původní W7 který bych chtěl odstranit. Když totiž p…
wakar 03.01.2013 02:31
wakar
zalohou sa rozumeju data...vystupy z programov (program sa si vzdy stiahnes/nainstalujes), kazdy si…
CombuSteve 03.01.2013 03:04
CombuSteve
Prijde mi nejednodussi si nekam, treba na prvni disk odzalohovat data ze zalozniho disku, po te zfor…
RedMaX 03.01.2013 03:08
RedMaX
Děkuji za vyčerpávající odpověď, už jsem to asi pochopil. Těma zálohama jsem myslel to co píšeš, Win…
wakar 03.01.2013 03:32
wakar
Vytvor si na disku jedna treba slozku TEMP a do ni vsechno odzalohuj, jaka data chces zalohovat musi… poslední
RedMaX 03.01.2013 03:53
RedMaX

Nejaky duvod pro tve pocinani nebo jen nevis co delat?

Na HDD jsou logicke jednotky - primarni nebo rozsirene, pricemz primarni muzou byt na kazdem disku maximalne 4 (mohlo by jich bejt vic, ale bezne je tam to omezeni 4 na kazdy disk).

V tvem pripade mas teda 1.HDD - jeden primarni oddil a 2.HDD - jeden primarni oddil - v poradku.

Nejde o to že nevím co dělat, ale chci se něco naučit.

Prvni se nauc pokladat smysluplne dotazy, protoze ja ti na disk nevidim a co myslis timhle

co by se stalo kdybych ty systémové soubory odstranil

teda nemohu vedet.

Jde mě o to, že na tom záložním disku zůstal ten původní W7 který bych chtěl odstranit. Když totiž přehodím datový kabel či jak se to správně jmenuje na ten záložní disk, začne se mě z něj načítat ten W7 což je asi špatně, nebo né? Prévě jsem si myslel že ho tímto odstraním. Nevím jak jinak bych se měl zeptat. Nejsem v tom tak zběhlý, proto se ptám. Samozřejmě že nechci přijít o ostatní zálohy co tam mám. Tak se nezlob. P.S. Těma zálohama o které bych nechtěl přijít myslím ty které se průběžně zálohují v nastavení Windows.

zalohou sa rozumeju data...vystupy z programov (program sa si vzdy stiahnes/nainstalujes), kazdy si pod tym predstavujenieco ine, pre jedneho su to filmy, pre ineho nejake udaje z letiska, otvarania garaze a pod...

nezakladaj nove otazky, skusime ti odpovedat v jednej. Tyn a oplatku si skus precitat ten text co sa pred zadanim otazky objavi a aj na to reagovat

Prijde mi nejednodussi si nekam, treba na prvni disk odzalohovat data ze zalozniho disku, po te zformatovat a nakopirovat to tam znovu.

zálohama o které bych nechtěl přijít myslím ty které se průběžně zálohují v nastavení Windows

tohle fakt nevim, co mas na mysli, jestli chces zalohovat Windows, jejich aktualni stav, tak k tomu pouzij spesl nastroj, neco je primo ve windowsech, ja pouzivam Acronis True Image, udelas jednu zalohu kompletniho systemu a posleze se delaji jednou za cas uz jen rozdilove zalohy, teda se k puvodni zaloze pridaji zmenena data, je to rychly jednoduchy a vcelku spolehlivy.

Děkuji za vyčerpávající odpověď, už jsem to asi pochopil. Těma zálohama jsem myslel to co píšeš, Windows, jejich aktualni stav, se mě zálohují jednou týdně programem ve Windowsech. No, budu mít trošku problém, protože na disku C nemám dost místa, budu si muset nějaký disk půjčit nebo koupit. Ještě bych se chtěl zeptat, jak rozeznám ten W7 abych ho také nepřekopíroval a nenastal stejný problém. Mám tam totiž taky kopie instalačních cd W7 a Win XP a kopie botovacích disků.

Vytvor si na disku jedna treba slozku TEMP a do ni vsechno odzalohuj, jaka data chces zalohovat musis preci vedet sam. Jinak na dulezita data (to asi nejsou zrovna kopie instalacnich CD) se mi osvedcilo mit to jednou v PC na disku tzv. online a jednou na externim disku (offline).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru