Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pro Tanka: měl jsi někdy v pazourách prkno MSI RD-480 Neo2?

Spoléhám na kolegu servisáka, ale kdyby někdo věděl...

Je to postavené na chipsetu ATI CrossFire Express 1600 a ULI M1573. Problém je, že k tomu neexistují chipset drivery, takže (je-li to tím) nemůžu rozchodit FireWire porty. Nejsem žádný elév, tak snad vím co s tím (BIOS, ostatní ovladače, etc...), jen se zeptám, jestli's tu desku náhodou někdy neinstaloval (já ne - vidím to poprvé v životě) a stačí-li generické windowsí (WXP Proff 32) ovladače chipové sady (firemní na to fakt nejsou), či jsou porty v háji zeleném. Ve správě HW se mi to hlásí OK, ale jinak je to hluché jak peň (vyzkoušen HDD s portem FW a kamera /jakási/). Je to tohle. Jestli se ozveš, budu rád.

Předmět Autor Datum
No jak odkazuješ na tu stránku tak tam jsou odkazy na BIOS atd .. zkusil jsi to prohlídnout?
In-lander 13.01.2011 23:30
In-lander
Já nepotřebuju BIOS. Měnil jsem tam zdroj (mrtvá kočka), disk (větší za menší) a přidával RAM. Jestl…
mif 13.01.2011 23:37
mif
já na tomhle čipsetu postavil jeden PC. Byl/je naprosto bez problémů. Ostatně z těchto čipsetů vychá…
touchwood 14.01.2011 19:35
touchwood
Jasně. Ono to chodí moc pěkně, až na ty FW. Ty porty jsou beztak v tom ULI. Už mi to ale do baráku n… poslední
mif 14.01.2011 19:39
mif
Ahoj na tuhle hrůzu sem nenarazil ale už sem měl něco od msi podobného. Firewall by měl jet podle mě…
MM_tank 14.01.2011 09:59
MM_tank
Jedno pc na tejto doske som postavil aj ja a s fw boli problemy od zaciatku. Uz si nespominam, ci vo…
fleg 14.01.2011 10:13
fleg
Všem dík za odpovědi, nacpal jsem tam šuplíkovou FW kartu a integrované porty zakázal. Nehodlám se s…
mif 14.01.2011 11:25
mif
Poslední vsuvka: Nedalo mi to a povolil jsem i ty integrované porty. Kristova svatá bolavá noho, fu…
mif 14.01.2011 19:33
mif

Já nepotřebuju BIOS. Měnil jsem tam zdroj (mrtvá kočka), disk (větší za menší) a přidával RAM. Jestli user něco odprásknul (už se ti někdy nějaký zákazník k něčemu přiznal? ]:)), netuším. Chci pouze vědět, jak je na tom tahle deska s exotickým chipsetem po stránce ovladačů CS. Vzhledem k tomu, že vše ostatní funguje, tipuju odvalené porty, ale chtěl bych zpětnou vazbu od znalce této nádhery. Nejsem samozřejmě neomylný, ale pecka skládám a servisuju bezmála dvacet let. Tuhle krásu jsem ovšem v pazourách neměl.

Jedno pc na tejto doske som postavil aj ja a s fw boli problemy od zaciatku. Uz si nespominam, ci vobec niekedy fungoval, v kazdom pripade som tam pridaval externu kartu, kedze pc bol urceny na grabovanie z kamery.
Inak ide dodnes az na ten nestastny fw. Ovladace som pouzil len z cd.

Poslední vsuvka:

Nedalo mi to a povolil jsem i ty integrované porty. Kristova svatá bolavá noho, fungovaly všecky (integrované i dedikované)!!! ::) Jakmile jsem kartu vyškubnul, zas to uhynulo. Mám nejasný pocit, že si ze mne celý Vesmír dělá prdel... Už to ale řešit nebudu a nechám funkční pouze dedikované FW. Takže: důrazně varuju před deskami s ATI CF chipsetem (já jsem udělal pouze jedno pecko s ATI R200, to funguje dodnes, ale tam zas není FW). Kdyby vás, nedaj Lucifer, napadlo koupit to někde na aukru, raději prachy prochlastejte. Howgh.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru